| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parmalle täyspotti Kevätyöstä

 

Akseli Ruohola ja Anni Valtonen juhlivat H/D16-sarjan voittoa yhdessä ankkuri Eero Heinosen kanssa.

MS Parma  saavutti kautta aikojen suurimman menestyksensä Turun Kevätyönviesteissä putsaamalla pöydän totaalisesti. Seura oli ykkönen nuorissa ja niin miehissä kuin naisissa. Nuorissa seura saavutti vielä komean kaksoisvoiton.

Olosuhteet olivat ne mitkä olivat. Puolen vuorokauden vesisade pehmitti paksun lumikerroksen, mutta sitä oli kuitenkin ihan riittävästi, keli oli raskas. Erittäinen polkuvoittoinen maasto takasi kuitenkin reitinvalintavaihtoehtoja ja toimivat hajonnat pitivät sopivasti huolen, että pääsi oikeasti suunnistamaankin. Toki rasteille vievistä urista oli hyötyä loppupään osuuksilla, kunhan osasi valita vaan oikean uran.

NUORILLE TUPLAT

MS Parman nuorten kauden avaus meni nappiin, kun saaliina oli kaksoisvoitto ja mukana oli 26 joukkuetta eteläisen Suomen parhaimmistoa myöten. Seuran ykkönen hallitsi viesti ensimmäisestä kilometristä saakka ja kakkosen ratkaisijaksi nousi Eero Jalli ankkuriosuudella varmistaen kakkossijan.

 

Eero Lapila, Essi Rantanen ja Eero Jalli pääsivät kisan jälkeen leipomispuuhiin kakkosijansa turvin!

Akseli Ruohola karkasi kumppaneiltaan heti alkumatkasta ja veti 1,5 minuutin kaulan seuraaviin. Eero Lapila kakkosen avaajana ehti matkalla varmistamaan tovi, että itseään loukannut kilpakaveri pystyi varmuudella jatkamaan matkaa.

Anni Valtonen kakkososuudella kasvatti eron seuraaviin jo kuuteen minuuttiin, eikä Eero Heinosella ankkurina ollut kovinkaan vaikea työ voiton varmistamikseksi, vaikka ote vähän lipsui radan loppupuolella. Essi Rantanen kakkosjoukkueessa kiskaisi itsensä 3 minuutin päästä  takaa-ajoryhmään mukaan päästäen Eero Jallin  7 sekuntia kakkossijasta liikkeelle.

Jalli kuittasi itsenä muusta ryhmästä irti heti eka kilometrillä ja hallittu suoritus maalin saakka takasi kakkossijan ennen HS:n Atte Hietaojaa.

 

NAISET YLIVOIMAISIA

 

Outi Sareilalle ja Tuulia Vibergille voitto maistui.

MS Parma hallitsi myös naisten viestiä alusta saakka. Outi Sareila osoitti hallitsevansa myös lumijuoksun ja karkasi muilta jo ennen väliaikarastia. vaihdossa Paimion Saara Norrgran oli minutin perässä. Vaikka sanna Paukkusen rastinotto ykkösellä vähän ontui, niin ero paimioon kasvoi kuitenkin jo 7,5 minuuttiin.

 

Sanna Paukkunen kiskaisi ratkaisevan eron muihin kakkososuudella.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuulia Viberg ankkuriosuudella onnistui kerran tempaisemaan 90 asteen kulmassa väärää tietä, mutta vastaan tullut Helsingin moottoritie palautti tytön ruotuun ja joukkueen voittomarginaaliksi tuli lopulta reilut 10 minuuttia kakkoseksi tuleeseen Paimioon.

PIHL RATKAISIJANA MIEHISSÄ

Miesten viestiin ampaisi kolmisenkymmentä joukkuetta illan alkaessa hämärtyä. Avaustahdit määräsi Vehkalahden Petteri Muukkonen. Pääletkassa vaihtoon tulivat myös MS Parman molemmat joukkueet. Arto Talvisen mainio veto kolmannella osuudella toi MS parman joukkueen 7 sekunnin päähän kärjestä, mikä takasi Peeter Pihlille paikan, jota hän ei jättänyt käyttämättä.

 

Jussi Tokola loi pohjan avausosuudellA MS Parman viestivoitolle lähettäen tässä matti Koiviston matkaan.

Kun muut kärkiryhmästä katosivat ykkösen ympäristtöön Pihl paineli yksin koko loppureitin ja kuittasi joukkueelleen palkintona juoksujalkinesetin. Parhaiten tuntumassa pysyi Rajamäen Miikka Suominen, joka jäi 47 sekunnin päähän.

Erikoisuutena TuS tarjoili MS Parman kahdelle joukkueelle täsmälleen saman radan läpi koko viestin. – Kyllä se hiukan ihmetytti, kun näin Tokolaa koko kisan ajan. Ehdin jo ajattelemaan, että oliskos järjestäjä tehnyt putki-jäynän, kakkosjoukkueen avaaja Petri Paukkunen kuitaili. No, eipä sillä mitään erityistä merkistystä ollut.

Näin analysoi Paukkunen voittoisaa kisaaa:
Nizzan Ironman kisaan tähtäävä Tokola hoiteli avausosuuden  juuri niin kuin pitikin. Muukkonen pääsi hiukan karkaamaan pitkällä välillä, mutta siihen vauhtiin ei kannattanut lähteä hölmöilemään. Hallittu suoritus yhtä ajautumista lukuun ottamatta, johon hukkui ehkä 45s.
Koiviston Matilla oli fyysisesti hyvä päivä, mutta virhettä tuli nelisen minuuttia. Osa meni lumen piikkiin, kun mies yritti minimoida kahlaamisen. Onneksi tossu tosiaan liikkui riittävästi ja kärjessäkin tehtiin virheitä, niin kärki ei päässyt karkaamaan turhan kauaksi.


Arto Talvisen suoritus oli loistava. Alussa tuli parin hajonnan tarkistukset, mutta sitten kun kärkiporukka kasaantui, niin meno rauhoittui ja loppu tuli virheettä. Jaksaminen oli hyvää, mutta hieman mies valitteli, ettei lumessa tahtonut päästä mihinkään.

Peeter karisti muut joukkueet heti ykkösellä ja suunnisti varmasti ja nopeasti maaliin saakka. Pitkällä välillä "vasten ohjeita" tehty iso kierto oli aiheuttanut lisäjännitystä ja mies luuli voiton menneen siihen, mutta näin ei onneksi käynyt. Tosin kyseinen rastiväli oli hieman erilainen kuin ohjeistajalla ja siinä kierto saattoi jopa olla hieman nopeampi, koska polku/tie vei rastilta rastille. Lopussa oli sitten varaa jo hieman tuuletella.

Tiomila lähestyy, mutta näytönpaikkoja on niukalti antaen managerille ylimääräistä päänvaivaa valintojen kannalta. Tulevan viikonvaihteen kisat on kaikki siirretty paitsi, että Piffen on kehitellyt jotain korvaavaa kilpalunomaista treeniä mäkien etelärinteille sunnuntaiksi. Sen jälkeen onkin Paimio FinnSpring.

 

- Jamo -

Kisasivut

Kuva-albumi