| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma seitsemäs 25Mannassa (päivitetty)

Menestyneen joukkueen on helppo juhlia palkintosijaa 25Mannassa

Perinteinen 25-osuuksinen suurviesti 25Manna suunnistettiin Vårstan Botkyrkassa noin 35 kilometriä Tukholmasta lounaaseen. Välillä ailahdellut MS Parma nousi Maija Sianojan vahvan ankkuriosuuden jälkeen hyvin tyydyttävälle sijoitukselle seitsemän ollen kolmanneksi paras suomalaisjoukkue.

Voiton korjasi kauden kaikissa viesteissä vahvasti esillä ollut  Tampereen Pyrintö Venla Harjun onnistuessa ankkuriosuudella kukistamaan yhtaikaa matkaan lähteneen IFK Göteborgin Sara Hagströmin 1,5 minuutilla.

Kun lähtöalueelle asettui 375 joukkuetta, niin se tarkoitti, että suunnistajia kuntosuunnistajat mukaan luettuna oli paikalla lähemmäs 10000. 25 Manna mittaa seurojen tasoa laaja-alaisesti, kun joukkueessa tulee olla eri-ikäisiä miehiä, naisia ja nuoria omilla osuuksillaan.

Tyytyväisyys paistaa ankkuri-Maijan kasvoilta.

Kahdella ensimmäisellä osuudella kullakin joukkueella oli yksi suunnistaja, eka osuudella mies ja toka osuudella nainen. Sen jälkeen juostiin viisi osuutta niin, että yhtaikaa maastossa oli neljä suunnistajaa kukin omilla hajontaradoillaan. Lopun putkiosuuksilla oli omat rajoituksensa, mutta tänä vuonna ankkurin tuli olla nainen. 25Mannassa joukkueiden managereiden on tehtävä huolellista työtä, jotta kaikilla osuuksilla on rajoitusten mukaiset juoksijat.

Tyytyväiset naapuriapumme. Artemilla takana eka vuosi, Nastilla jo  kuudes ja Yurilla seitsemäs.

Yury Tambasau vei MS Parman viestiä avausosuudella jääden loppupuolella ns. kakkosletkaan ja oli vaihdossa 25. pari minuuttia keulan takana. Anastasia Rudnaya oli  kakkososuuden kolmanneksi nopein ja  teki vahvan nousun sijalle kuusi ja vain 38 sekuntia kärjestä.

Nuoria ja ikämiehiä oli kolmososuudella, jolla MS Parman ryhmä eteni tasaisesti vaihtaen sijalla kymmenen 4 minuuttia kärjestä. Seuraavalla Ilona Ruoholalla vahvistetulla kokeneiden naisten osuudella ryhmä teki vahvan suorituksen ja nousi jälleen sijalle kuusi ja tavoittaen kärkeä jopa parilla minuutilla.

Sama sija oli taulussa myös miesten osuuden jälkeen, mutta piikkipaikka karkasi kuitenkin  jo seitsemän minuutin päähän, kun  vaihtoero joukkueen sisällä oli venähtänyt kuuteen minuuttiin. Epäonni osui Antti Vainion kohdalle, pieniä sivuun ajoja tuli liikaa. Arto Talvinen oli osuuden nopein.

Naisten osuudella kolmen ensimmäisen juoksijan pakka tiivistyi, mutta viimeisenä maastoon päässeellä Tuulia Vibergille osui huono päivä. Heti alkuun tuli isoja virheitä ja sitten homma vaan hajosi käsiin. Samalla ero kärkeen kasvoi lähes  seitsemällä minuutilla  ja sijoitus tipahti 14:nneksi. Erikoismaininnan ansaitsee Janni Gustafsson nelikon nopeimpana.

7. osuudella nelikko teki niin tasaista työtä, ettei oleellista parannusta putkiosuuksille lähdettäessä ollut mahdollista saada. Erot nelikon sisällä oli pienet, Aaro Julkunen minuutin kokoojana juossutta Peeter Pihliä nopeampi.

Kolme viimeistä osuutta MS Parma juoksikin upeasti ja pysyi suunnilleen kärjen vauhdissa. Olli Mattila joutui putkelle  tyhjään väliin, mutta se ei miestä hetkauttanut. Nappiveto ja ratkaisevaa oli , että vaihdossa oli mukana sopiva trio vauhdittamaan osuutta 24.

Artem Popov oli tilanteen tasalla ja rutisti lopussa vielä letkan kärkeen nostaen joukkueen yhdeksänneksi.  Tiivis neljän kovan joukkueen letka lähti ankkuri Maija Sianojan imuun, eikä kaukana ollut aina vaarallinen Stora Tunan Tove Alexanderssonkaan.

Sianoja osoitti olevansa todella vahvassa juoksukunnossa, vaikka välillä jäikin letkasta. Osuuden edetessä letka teki virheen ja  hän karkasi  jättäen sen parikymmentä sekuntia taakseen, eikä Tovekaan tavoittanut. Nousu palkintopallille kruunasi lopulta hyvän päivän.

Kakkosjoukkue oli parhaimmillaan Tuukka Mäkisen hyvän avausosuuden jälkeen 53:s ja oli maalissa 95:s. Huippuvedon teki myös Aleksi Karttila.