| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS PARMA putsasi pöydän myös FinnSpringviesteissä

Maija Sianoja, Tuulia Viberg ja Outi Sareila FinnSpringviestin palkintopallilla kirjeenkuorineen.

MS Parma sai juhlia toistamiseen tänä keväänä voittoja sekä miehissä että naisissa.  FinnSpring-viesteissä annettiin viimeisiä 10MILA-näyttöjä ja haettiin lähtöasetelmia ensi viikonlopun klassikkoviestiin Tukholman lähistöllä. Lisäksi voitto kirjattiin seuralle myös poikien H15-18-sarjassa.

MS Parma johti naisten viestiä käytännössä alusta loppuun saakka ja kulki yksin kärjessä avausosuuden kolmosrastista saakka. Lähimmäksi pääsi SK Pohjantähden Sofia Haajanen ankkuriosuudella rutistaen marginaalin ankkuri Maija Sianojaan 37 sekuntiin.

− Oma aloitus meni helposti, kun rastit napsahtivat alussa suoraan ja ihmeesti juoksuintokin riitti karistamaan vapaamatkustajat peesistä jo kolmosrastilla. Loppupuolella tuli yksi puolen minuutin pummi, mutta muuten optimisuoritus. Kisapaikalla oli mahtifiilis msparma-leirissä, kun tuli voittoja, kakkossijoja ja muita onnistumisia tuli niin monessa sarjassa, myös nuorten valmentajana toimiva Outi Sareila iloitsi.

Myös Tuulia Viberg ja Maija Sianoja olivat tyytyväisiä suorituksiinsa. Viberg kasvatti eron muihin joukkueisiin jo kahteen minuuttiin. Sianoja puolestaan tiesi, että Haajanen voi tulla takaa lujaakin, mutta hän ei antanut sen häiritä, vaan piti paketin kasassa maaliin saakka. MS Parman kakkonen oli yhdestoista.

− Kaksi viestiä ja kaksi voittoa, tästä on hyvä jatkaa isompiin karkeloihin. Outin ja Tuulian hyvä vire sekä Maijan ja Nastian hyvä talven harjoituskausi takaavat onnistumisen edellytykset. Se tarkoittaa, että viimeisistä joukkuepakoista tulee tällä kaudella olemaan kova, kehittävä kisa. Onnistumiset ruokkivat  itseluottamusta ja antavat intoa perustekemiseen, joten tältä suvelta on odotettavissa lisää menestystä, naisten manageri Veli-Matti Hanhela pohdiskeli.

Peeter Pihl, Juha Peltola ja Matti Koivisto saattelevat ankkuriaan Yury Tambasauta loppuviitoituksella FinnSpringviestin voittoon.

Miesten viestissä MS Parma nousi piikkipaikalle, kun hyvässä kevätkunnossa oleva Peeter Pihl karkasi kärkiletkasta toisella osuudella Matti Koiviston luotua sopivan lähtöasetelman avausosuudella. Kokenut sotaratsu Juha Peltola oli elementissään kolmannella osuudella ja osuuden selvästi nopeimpana kasvatti eron uhkaajiin jo 3,5 minuuttiin tykkijuoksullaan.

Yury Tambasau pääsi ensimmäistä kertaa urallaan lähtemään ankkuriosuudelle kärjessä ja varsin turvallisen tuntuisella etumatkalla pitäen tuon paikan varmalla suorituksellaan.

– Olihan se jännittävää, mutta tavoitteenani oli tehdä puhdas suoritus. Lauantain virheiden jälkeen itseluottamus ei ollut paras mahdollinen, mutta onnistuin, kertoi vasta viimeiselle rastille ensimmäisen virheensä tehnyt Tambasau.

Tambasau piti viestiä hyvänä harjoituksena ennen ensi viikonlopun 10MILAA, sillä hän on valmistautunut astumaan ankkurin saappaisiin myös siellä.

Juha Peltola sanoo MS Parman lähtevän Tiomilaan hyvillä mielin. – Toki ei ole realismia tähdätä ihan voittoon saakka, mutta heti kärjen taakse meillä on mahdollisuuksia. Ne sijat tosin vaativat onnistumisia, hän pohdiskeli tulevaa viikonloppua.

Matti Koivisto aloitti FinnSpringissä hyvin ja näytöt riittänevät aloitukseen myös Tiomilassa ja se onkin ollut Matin tähtäimessä koko talven harjoittelukauden.  – Tuntuu siltä, että meillä on nyt miehiä niin, että sopiva juoksija löytyy jokaiselle osuudelle, hän totesi.

Toiseksi miesten viestissä juoksi Rajamäen Rykmentti puolitoista minuuttia Parmalle hävinneenä. MS Parman kakkonen oli tasaisen suorituksen jälkeen kymmenes ja tulee Tiomilassa kuulumaan myös joukkueen runkoon. Lasse Suonpään vauhti avausosuudella oli erittäin lupaavaa.

MS Parman voittoisassa poikien joukkueessa suunnistivat Akseli Ruohola, Eero Jalli ja Aaro Ruohola.

Tiomilan nuorisoviestiä ajatellen myös H/D14-sarjan ja H12-sarjan kakkostilat nostavat MS Parman odotuksia. Joukkueissa suunnistivat Konsta Piironen, Essi Rantanen, Aleksi Hellman, Samuli Rousku, Essi Valtonen ja Niklas Ekström.

Kisasivut

- Jamo -