| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma kolmastoista 25mannassa

Anastasia lähettää Arton toiselle osuudelle kolmantena

Anastasia lähettää Arton toiselle osuudelle kolmantena

MS Parma ei yltänyt 25mannassa  ihan vuodentakaiselle tasolle, mutta otti lopussa sen mitä oli otettavissa ja sijoittui kolmanneksitoista. Sami Hämäläinen juoksi huikean ankkuriosuuden ja puristi maailmanluokan ankkureiden joukossa neljä sijaa ylöspäin ja otti kärjessä lopussa pummannutta ja voiton ottanutta Haldenin Magne Dähliä kiinni pari minuuttia.

Samalla MS Parma oli neljänneksi paras suomalaisjoukkue. Edellä olivat KooVee(2.), Tampereen Pyrintö(4.) ja Hiidenkiertäjät(8.). Hämäläinen kuittasi nipun nimimiehiä. Taakse jäivät loppurutistuksessa Angelniemen Mikko Siren ja jo matkalla tippuivat kyydistä HS:n Topi Raitanen, OK Pan-Kristianstadin Gernot Kerschbaumer, Stora Tunan Emil Svensk, Tullingen John Börjesson ja Paimion Frédéric Tranchand.

Maasto oli erittäin hyväkulkuista ja kun mausteena oli vielä runsas polkuverkosto niin vauhtia pidettiin. Miesten kärkimiehet naputtelivat 5 min/km ja parhaat naiset alittivat 6 min/km.

Anastasia Rudnayan avausosuus sujui rutiinilla kärkikahinoissa ja vaihdossa hän oli kolmantena 42 sekuntia piikistä. Arto Talvisen kakkososuus sujui pitkään hyvin, mutta lopussa tuli tappiota neljä minuuttia lisää ja joukkueen sijoitus oli 25.

Tästä joukkue hilautui vähitellen neliosuuksilla ylöspäin.  Naisten osuus oli pettymys, kun tappiota tuli  2,5 minuuttia lisää, mutta sijoitus nousi neljä pykälää. Lyhimmällä osuudella nuorimmat junnut ja Katja Mjösund napsivat neljä sijaa lisää ylöspäin.

Miehet jäivät minuutin, mutta keskiarvoisesti varma veto ja nopeimpana Eero Heinonen. Ikäsuunnistajat kera Oskari Lepistön tippuivat 2,5 minuuttia  lisää, kun  marginaali ryhmän sisällä kasvoi pari ylimääristä minuuttia Juha Hellstenin epäonnen  myötä. Seitsemäs ns. koontaosuus sujui hyvin hajonnan oltua kuitenkin neljä minuuttia.  Aaro Julkunen ja Akseli Ruohola tekivät nipusta parhaat vedot.

Putkiosuuksilla niin Sanna Paukkunen, kuin Tuulia Viberg ja Hämäläinen onnistuivat.

Kakkosjoukkue paransi vuoden takaista sijoitustaan kymmenkunta sijaa ollen nyt 62. ja mukaan  mahtui nippu hyviä vetoja. 2020-ryhmästä Aleks Hiidenhovi ja Kosta Piironen olivat hyvässä iskussa ja Thomas  Ekström osuusajoissa 20. Kolmonen oli 182.  ja nelonen 284.

Viestiin osallistui 372 joukkuetta.