| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma Halikko-viestin kakkonen

Rasmus Ekström oli MS Parman superonnistuja kakkososuudella

Eero Lapila kiskaisi itsensä 4. osuuden piikkipaikalle ja lähettää Arto Talvisen matkaan

Samuli Salmenoja lähettää Maija Sianojan takaa-ajoon.

MS Parma uusi vuoden takaisen kakkosijansa kauden päättäneessä Halikko-viestissä Salon Märynummessa. Helsingin Suunnistajien nuorekas, tasainen joukkue piti kärkipaikkaa halussaan alusta saakka  lainaten sitä muille vain toviksi kolmannessa vaihdossa. HS:n voittomarginaali MS Parmaan oli vajaat kolme minuuttia.

HS:n Topi Raitanen karkasi avausosuudella muilta jo yleisörastille mennessä ja kasvatti eron loppulenkillä 2,5 minuuttiin. Akseli Ruohola tuli pääletkassa vaihtoon puolisen minuuttia myöhemmin sijalla 11.

Toinen ns. kolmiosuus oli yllätyksellinen, kun varamiehen paikalta ykköseen noussut Rasmus Ekström otti kärjen kiinni jo yleisörastille mennessä ja piti asemansa vaihtoon saakka. Eero Heinonen tuli vaihtoon vaajaan minuutin myöhemmin. Asgeir Mjösund oli pari minuuttia Heinosta hitaampi.

Tuo syntynyt aikamarginaali pysyi jatkossa intensiivisesti 2,5-3 minuutin välillä. Kolmikot olivat varsin tasaisia, eikä osuudelleen kolmantena lenkkinä päässyt onnistunut kärkeä juurikaan tavoittamaan.

Kolmannella osuudella viestiä veivät Katja Mjösund, Eija Koskivaara ja Thomas Ekström. Neljännellä olivat vauhdissa Eero Lapila, Oskari Lepistö ja Tuulia Viberg ja heistä Lapila nousi osuuden piikkipaikalle loppulenkillä.

Pääsarjan miesten vitososuudella odoteltiin hajontamarginaalin kapenevan, mutta toisin kävi. Arto Talvinen, Peeter Pihl ja Samuli Salmenoja juoksivat osuutensa yhdeksän sekunnin sisälle ja tilanne säilyi muuttumattomana paitsi, että sijoitus nousi kolmanneksi.

Maija Sianoja teki 14. osuudella kaiken voitavansa juosten nopeimman osuusajan. Yleisörastille mennessä hän kavensi HS:n Pihla Otsamon etumatkaa minuutilla ja rapsaisi toisen minuutin pois vielä loppulenkillä. Sianoja kiisi vaihtoon sijalla kaksi vain 47 sekuntia HS:stä.

Sami Hämäläinen löi kaasun pohjaan heti alusta, mutta takaa-ajo tyrehtyi heti nelosella pieneen koukkuun ja samalla 1,5 minuuttia takaa tulleet Hiidenkiertäjien Andreas Hall ja Lynxin Antti-Pekka Leskinen saivat kiinni. HS:n Einari Heinäaro teki edellä takuuvarmaa työtä, eikä ollut yllätettävissä juosten alle ihanneajan.

Hämäläinen kuittasi kaksikon kuitenkin selkeästi ennen yleisörastia ja sai rauhassa vedellä loppulenkin varmistaen kakkossijan.

– Ei ollut tänään saumaa parempaan, Eikka veteli sen verran hyvin. Kausi oli sitten tässä, hetken pitää ladata akkuja ja sitten suunta uuteen kauteen, verryttelemään lähtenyt Hämäläinen kuittasi.

– Vuoden paras kulku. Mahdollisuuksia oli jopa pieniin irtiotto-yrityksiin. Ei tullut rastinottovirheitä, mutta kolme ajautumista sivuun optimireiteiltä maksoivat kuitenkin heti tappiosekunteja. Tappiota joukkueelle tuli tänään odotuksiin nähden liikaa 2. ja 3. osuudella, mutta hoidettiin kuitenkin kakkossija kotiin, manageri Salmenoja kommentoi päivää.

MS Parman kakkonen oli hyvin leikissä mukana kaksi osuutta ja tuli kolmanneltakin osuudelta hyvin tiiviissä pakassa seitsemännellä tilalla. Leimantarkistus vaan löysi yhden väärän leiman ja kohtalona oli hylkäys. Toiveet paras seura-kilpailun voittamisesta sai haudata.

Kakkossijan riemua! Kuva: Ilu

MS Parman kolmonen oli 37. ja myös nelonen hoiti leiviskänsä kunnialla maaliin saakka.

  • Jamo

KUVIA

TULOSSIVUT