| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehet tavoitteeseen, 14. Valio-Jukolassa

 

Lämpimän illan jälkeen muutama sadepisara saa maiseman näyttämään utuiselta, kun veljet syöksyvät kartta kourassa Sonnimäkeen.

Parinkymmenen parhaan joukkueen joukossa läpi koko Jukolan Viestin suunnistanut MS Parma sijoittui neljänneksitoista saavuttaen tavoitteensa. Voittajan, Kalevan Rastin, varhainen karkaaminen tavoittamattomiin jo neljännellä osuudella ja ennakkosuosikki Haldenin suuret virheet löivät leimansa Valio-Jukolaan.

Veljet ampaisivat suurella raivolla kohti Sonnimäkeä muutaman sadepisaran vihmoessa alas taivaalta. Ensimmäiset tiedot maastosta kertoivat, että helppoa ei tule olemaan monen nimijoukkueen pummatessa heti ykkösrastilla ja sama trendi jatkui läpi koko viestin.

MS Parman Peeter Pihl oli alusta saakka TV-rastien kuvissa kärjessä. Oli mielenkiintoista, hyvä suunnistus ja juoksu. Viitoituksella porukkaa lappasi ohi, mutta metsässä vauhti tökkäsi heti. Vedin pitkän välin hyvin, kiersin tietä TuMe:n kanssa ja  huomasin, että ollaan kärjessä. Sitten meitä oli jossain vaiheessa kuusi kaveria, viis meni samalle rastille ja Pihl tietysti yksin toiselle. Ei haitannut, hetken päästä oltiin taas yhdessä. Loppuun tehtiin parin minuutin virhe ja siinä TuMe varmaan karkasi. Juoksu kulki tänään hyvin, kertoi Pihl iloisena vaihtaen sijalla viisitoista.

Asgeir Mjösund hoiti mainiosti yön lyhyen osuuden ja lähettää Antti Vainion aamun sarastukseen.

− Kovaa ne menivät. Tein alkumatkasta selvän kolmen minuutin virheen, kun hetken oli aktiivinen ja vedin väärään mäkeen. Muun jäin kyllä tossulla. Lopussa onnistuin sentään karistamaan letkan kannoilta, totesi Tommi Tölkkö osuudestaan.

7,5 minuuttia kärjen takaa pitkälle yölle startannut Stepan Kodeda ei ollut tyytyväinen, sillä pikku virheitä tuli useita. Varmaan viisi minuuttia meni hukkaan. Lopussa vielä sähläsin teiden kanssa, totesi Stepan vaihtaen 11 minuuttia kärjestä sijalla 21.

Neljäs osuus oli Haldenin isojen pummien sävyttämä, kun Marcus Millegård katosi voittokamppailusta vaihtaen vasta juuri ennen MS Parman Asgeir Mjösundia lähes 15 minuuttia Kalevan Rastin Hannu Airilasta. Miehet olivat sijoilla 11 ja 12.

− Pummasin vähän ykköstä ja kakkosta. Suunnistin tarkasti ja aina välillä näin Vaajakosken Jani Lakasta, joka juoksi lujempaa mutta teki pikku virheitä. Hyvä veto Mjösundilta, joka vaihtoi sijalla 12, kun neljänteen sijaan oli vain neljä minuuttia.

Antti Vainiolle osui varsin tyhjä väli, kun 15 sekuntia edelle lähtenyt Mats Haldinkin  ampaisi heti täyteen vauhtiin ja häipyi metsän siimekseen. − Oli aika luokaton suoritus. Puolimatkan jälkeen menin pitkän välin aika soiroksi, siihen hukkui 3-4 minuuttia, Vainio totesi vaihtaen sijalla 17.

Juha Peltola vei MS Parman viestiä varmaan tyyliinsä ja Yury Tambassaulle jäi kirittävää ankkuriosuudelle pari sijaa joukkueen tavoitteseen.

Tambasau suorastaan puhisi ja pyöriteli päätään maalilinjan ylitettyään. Pikku virhe viimeisellä rastilla vei yhden sijan ja se ei kriittiselle nuorelle miehelle tahtonut kelvata, vaikka joukkueelle hyvinkin. Hän veti oli puolimatkaan saakka pientä letkaa ja lopussa oli sama tilanne, kun kolme joukkuetta taisteli sijoituksista. Takaa tullut Frol'in Ingaard oivalsi veturin väärälle viimeiselle rastille ajautumisen ja oikaisi oikealle nopeammin ratkaisten pelin.

Yury Tambasau ankkuroi MS Parman sijalle 14.

Manageri Petri Paukkunen säästyi lupaamaltaan kotimatkapyöräilyltä, kun kymppisijaan olisi tarvittu 9,5 minuuttia nopeampi suoritus. Olihan se nytkin mahdollista, mutta virheitä olisi pitänyt karsia kovalla kädellä. Tulokseen olen tyytyväinen. Yöosuuksilla jäätiin odotettua enemmän, mutta hyvin sujuneet päiväosuudet takasivat tavoitteen täyttymisen. Hiukan jäi kuitenkin hanpankoloon, kun puhtailla juoksuilla olisi oltu kirkkaasti kympin joukossa, manageri Paukkunen harmitteli.

MS Parman kakkonen paransi viime vuotista sijoitustaan 35 sijaa olen nyt 53. Pekka Lapilan ankkuroimana varsin tasaisen suorituksen jälkeen. Joukkueen vahvimmat esitykset osuivat yön pimeimpiin hetkiin. Samuli Salmenoja juoksi virheettömän kakkososuuden ja Lasse Suonpää kuikuili ylimääräistä vain ratansa helpoimmalla niittyrastilla.

Tasaisuus oli valttia myös kolmosjoukkueessa, jonka onnistujia olivat mm. avausosuuden Eero-Matti Vainio ja ankkuri Jussi Tokola, eikä juniorienkaan tarvitse suorituksiaan hävetä, hyvää työtä.

- Jamo -

Kisasivut

Valio-Jukolaa kameran takaa katsottuna