| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Menestystä FinnSpringistä

Laura Lammila saapuu viestin viimeiselle rastille takanaan Piffenin Yvonne Gunell.

Kevään suurtapahtuma, FinnSpring, suunnistettiin Sipoonkorven vaativassa maastossa lauantaina. Synkän metsän notkelmissa oli vielä lunta paikoin runsaastikin, suot olivat  märkiä sekä ojat ja matalat niityt täynnä kylmää vettä, mikä oli omiaan tekemässä etenemisestä erittäin raskasta.

Naisten katsastusarjassa MS Parman Laura Lammila jatkoi hyviä suorituksiaan ja oli nyt seitsemäs Mina Kaupin voittaessa tuttuun tyyliin ylivoimaisesti. - Tein heti pitkällä kolmosvälillä ison virheen ja menetin 2,5 minuuttia. Luulin jo, että tämä kisa meni siinä, mutta sitten alkoi suunnistus sujua. Juoksu oli raskasta, piti tehdä töitä tosissaan, kertoi lopputulokseen tyytyväinen Lammila.

- Harvemmin käytetty 1:15000 mittakaava saatoi vaikuttaa, että pidemmillä väleillä aloin haahuilla rastia jo satametriä liian aikaisin, eikä lipun löytyminen ollut sujuvaa. Vähän tietysti harmittaa, kun ilman virhettä olisin voinut kilpailla EM-kisalipusta.

Miesten katsastussarjassa sekä Peeter Pihl että Stepan Kodeda pitivät maastoa erittäin raskaana ja Stepanin menoa rasitti vielä alkupään iso virhe. - Ei sujunut oikein mikään ja yllättävän paljon jäimme kärkeen. Viesti oli sitten jo toinen juttu, siinä kaikki oli helppoa, niin suunnistus kuin juoksu, Pihl totesi.

Miesten E-sarjassa loistavan juoksun tehneen Yury Tambasaun kohtalona oli hylkäys, kun perhoset meni väärässä järjestyksessä. 3,5 minuutin voitto valui käsistä jo lähtöpaikalla, kun käteen tuli parillisnumeroisen kartan sijasta pariton. Nuori mies on nyt yhtä moottorisahaa köyhempi inhimillisen virheen takia. Suoritukseensahan tuo väärä kartta ei vaikuttanut mitään, kun hylkäys tuli vasta pitkään jälkikäteen.

Miesten lyhyellä radalla MS Parman Juha Peltola ja Lasse Suonpää ottivat kaksoisvoiton viritellen koneistoa samalla sunnuntain viestiä varten.

Hienoista junnusijoituksista vastasivat  Akseli Ruohola 2./H14, Eero Lapila 6-/H14Niklas Ekströn 2./H10, Anni Valtonen 2./D16, Essi Rantanen 3./D13 ja Emilia Rantanen 4./D18.

VIESTISTÄ NUORILLE JÄTTIPOTTI

Essi Rantanen, Eero Lapila, Akseli Ruohola, H/D14-sarjan voittajat

MS Parman nuoret saavuttivat yhden voiton ja kaksi kakkosijaa, kun FinnSpring jatkui viesteillä sunnuntaina Sipoossa. Seuran naisten viides ja miesten kakkosjoukkueen kahdeksas tila maistuivat myös virheitten sävyttämisissä viesteissä.

Sarjassa H/D14 voitto irtosi kolmen sekunnin marginaalilla Ounasvaaran Hiihtoseurasta joukkueella Eero Lapila, Essi Rantanen ja Akseli Ruohola. Ratkaisijaksi nousi ankkurina juossut Akseli, joka nousi kolmannelta tilalta voittoon vahvalla loppurutistuksella.

Essi Hakala, Anni Valtonen ja Emilia Rantanen nautiskelevat loppusuoralla D15-18-sarjan kakkostilaa.

D15-18-sarjan joukkue Anni Valtonen, Emilia Rantanen ja Essi Hakala puolestaan taipui loppusuoran taistelussa Mäntsälän Urheilijoille ollen kakkonen.

- En tehnyt sekunttiakaan virhettä. Huomasin, että Annan vauhti oli minulle liikaa ja sitten tein oman suorituksen, totesi Anni vaihtaessaan kakkosena pari minuuttia Ounasvaaran jälkeen.

- Nyt tuntuu hyvältä, sain Ounasvaaran kiinni jo alkumatkasta ja sitten se vaan jäi johonkin, kertoi 4,5 minuutin johdon hankkinut Emilia Rantanen. Ankkuri Essi Hakala oli harmissaan, kun Mäntsälä meni lopussa vauhdilla ohi.

Kakkossija oli saaliina myös H/D10-joukkueella Niklas Ekström, Essi Valtonen ja Samuli Rousku.

Naisten sarjan viides tila ei sinänsä ollut yllätys, mutta tapa, jolla se syntyi, oli sitä kylläkin. Sekä Anastasia Tikhonova että Katja Mjösund tekivät kumpikin ison virheen itse asiassa vielä samalla rastilla. Tikhonova karkasi muulta joukolta jo heti alkumatkasta, mutta kutosella minuutin johto vaihtui 5 minuutin tappioksi Mjösundin kartoittaessa samaa aluetta toisella osuudella 2,5 minuutia.

Ankkuri Laura Lammilankaan ei ollut parhaimmillaan, vaan tökkimistä oli monessa kohtaa. -  Ajatus ei pysynyt koossa ja paria rastia koukin ihan kunnolla. Kakkosella tuli joku ihan ihme rynnistys 90 astetta väärään suuntaan. Lopussa keskityin vain Yggiksen lyömiseen, kun tiesin olevani kirissä vahvempi. Siinä vaan sitten Paimio pääsi pujahtamaan edelle.

Miehissä MS Parman ykkönen putosi kärjestä jo avausosuudella Matti Koiviston poikkeukselliseen jättipummiin. Sijalta 40 joukkue kapusi kuitenkin sijalle 13 Peeter Pihlin vastatessa joukkueen parhaasta vedosta.

Kakkosjoukkue paikkasi tilannetta kuitenkin  parhaansa mukaan ja joukkue Asgeir Mjösund, Samuli Salmenoja, Juha Peltola ja Lasse Suonpää oli kahdeksas ja viime vuoden tapaan ykköstä edellä. - Kakkoselle annan puhtaat paperit. Juspo ja Lasse onnistuivat loistavasti, manageri Pauke analysoi.

Viikonvaihde toimi hyvin seuran sisäisenä hyvänä näyttöpaikkana ja joukkueiden managereilla Petri Paukkusella ja Veli-Matti Hanhelalla alkavat palikat olla kohdallaan ensi viikon vaihteen Tiomilaa ajatellen.

- jamo -

Kuvia viesteistä

Kisasivut