Maija Sianoja uusi sprintin SM-pronssin

Yli 1900 suunnistajaa  mitteli SM-sprintin sijoituksista Tampereen Epilässä. Helpohkoa erittäin vauhdikasta karsintaa seurasi selvästi vaativampia  ratkaisuja sisältänyt finaali, mihin oman ovelan lisänsä toi rakennetut pitkät aidat, joita ei saanut ylittää. Täysin virheettömiä suorituksia ei varmaan montaa päässyt tulemaan.

MS Parmalle hienosti mennyt karsinta lupaili enemmän, mitä finaalista lopulta irtosi. Maukaimmalle maistui Maija Sianojan pronssi äärimmäisen tiukassa kisassa. Pohjantähden Sofia Haajasen mestaruus oli selvä kuten myös Anna Närhin(Göteborg) hopea. Pronssin Sianojan kanssa jakoi Keuruun Sari Anttonen. Kolmanneksi kiilasi MS Parman Anastasia Rudnaya SM-kisan ulkopuolella, mutta mukana WRE-pisteiden jaossa.

– Alkuviikon kestänyt flunssa vei fyysisesti parhaan terän. Molemmat startit oli fyysisesti aika väkisin vääntämistä ja SM-pitkien rento helppo askellus oli kadoksissa. Sujuva suunnistus takaa näköjään hyvän sijoituksen, vaikka fyysisesti heikompi päivä. Suunnistuksellisesti radan alku oli taas huono, oli taas käynnistysvaikeuksia.  1- ja 2- väleillä tuli nytkin liian paljon tappiota voiton tavoittelun kannalta. Lisäksi loppulenkin hitaampi valinta maksoi 10 sekuntia. Oli selkeä väärin arvio ja harmittaa ehkä eniten, koska muuten sain kuitenkin runtattua hyvin loppulenkillä. Ainakin kunnon loppukirin sain aikaseksi, kun olin 4 sekkaa vimpalla pronssista, vaikka pahalta tuntuikin, tyytyväinen Sianoja kertaili päivän suorituksia.

Sami Hämäläinen oli sprintin viides SM-kisassa ja keräsi myös tukun WRE-pisteitä.

Sami Hämäläinen saavutti hienolla juoksullaan parhaan pääsarjan sijoituksensa oltuaan SM-kisan viides.  – Ykkösen miinaan menoa lukuunottamatta aika virheetön suoritus, tosin siihen meni aika moni muukin. Sain lopultakin siirrettyä onnistuneet harjoitussuoritukset kisaan, Hämäläinen totesi. Nopein oli belgialaissuunnistaja Yannick Michiels. Suomen mestaruuden voitti Angelniemen Tuomo Mäkelä 25 sekuntia Hämäläistä nopeammalla ajalla.

Eija Koskivaara saavutti hopeaa sarjassa D50 ja Aleks Hiidenhovi pronssia sarjassa H16. Plaketeilla olivat Arto Talvinen H20/8., Eero Heinonen H18/5., Aaro Julkunen H17/4., Anni Valtonen D18/7., Essi Rantanen D16/6., Mirka Maisila D35/6., Timo Peltola H65/4.