| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Louna-Jukola murskaa ennätyksiä

Venlojen Viesti avaa Louna-Jukolan perinteiseen tapaan,, kuvassa startti Kuopiossa.

Jukolan viesti on Suomen suurin aikuisurheilutapahtuma. Tulevana viikonloppuna Paimiossa suunnistettavasta Louna-Jukolasta on tulossa ennätyksellisen suuri. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuneiden osanottajien määrä ylittää 18000 eli on 18104 suunnistajaa.

Lauantai-iltapäivänä suunnistettavaan Venlojen viestiin osallistuu 1411 joukkuetta ja illan hämärtyessä käynnistyvään Jukolan Viestiin on lähdössä 1780 joukkuetta. Joukkueita on nyt 21 maasta, joista uusia ovat Luxenburg ja ja Islanti. Yksittäisiä suunnistajia kun ei tilastoida, niin joukkueista löytyy vielä muidenkin maiden suunnistajia. Pelkästään median edustajia on akkreditoitunut mukaan 151. Talkoolaisia kisan aikana on töissä n. 1600 ja palkattuja työntekijöitä vain yksi, kisasihteeri.

Jukola suunnistettiin täsmälleen samassa maastossa 1972, joka muistetaan erityisesti Juhan Miedon voittamasta avausosuudesta. Kun Kuopioon vuosi sitten matkasi esim. Turun Tienoon alueelta 26 joukkuetta, niin nyt Paimiossa on mukana peräti 39 joukkuetta. Alueemme suunnistajille Paimion maastotyyppi on hyvinkin tuttua ja kilpailumatkakaan ei liiemmin rasita, siinä taustaa osanottoinnostukseen.

MS Parman joukkuemäärä on kasvanut vuodentakaisesta 18:sta 24:ään. Jukolan kasvun takana on paljolti erilaisten työpaikka- ja harrastelijajoukkueiden lisääntynyt määrä. Yhä useammat haluavat kokea jukola-elämyksen tapahtumien keskiössä. Msparmalaisia on lisäksi mukana eri yhteisöjen joukkueissa.

NAISET HAMUAVAT HIIDENKIVELLE

Anastasia Rudnaya on valmis Venlojen viestin avausosuudelle

Naisten manageri Veli-Matti Hanhela tietää kahden parhaan joukkueensa mahdollisuudet palkintopallille eli Hiidenkivelle saakka. Hän on taktisessa mielessä kääntänyt kaikki kivet löytääkseen iskukykyisimmät juoksujärjestykset.

Anastasia Rudnaya osoitti sunnuntaina maailmancupin keskimatkalla vauhdin löytyneen ja uskallusta omiin ratkaisuihin riittävän. 10 kuukauden tauko näkyi vielä Tiomilassa, mutta 5 viikkoa harjoittelua ja kisoja on tehnyt tehtävänsä. Hän on iskussa ja juoksee avausosuuden. Sprinttisatsari Maija Sianoja on vaihteeksi väliosuudella. Rutinoitunut viestinviejä sprinttisatsauksestaan huolimatta pystyy metsässäkin kärkivauhtiin ja on avausosuuden letkajenkan jälkeen valmis omiinkin ratkaisuihin

Tiia Miettinen on SM-keskimatkan ja hyvän talviharjoittelun tuomalla luottamuksella valmis vetämään mitä letkaa tahansa. Hän on kasvanut vuodessa yhdeksi joukkueen kulmapalaksi ja pystyy petaamaan hyvät lähtöasemat ankkuriosuudelle.

− Varsinais-suomalainen maasto, pitkä osuus, kova vauhti ja Tuulia Viberg on yhdistelmä, joka toimii. Luotan täydellisesti Tuuliaan ankkurina kotimaisemissaan, Hanhela vakuuttaa.

MS Parman kakkonen on täyttä kokemusta. Hirmuvireen löytänyt Sanna Paukkunen on valmis tuomaan viestin kärkiporukassa vaihtoon. Syöte-suunnistuksen juuri voittanut Susanna Tervoon tottunut viemään viestiä väliosuudella, isku on kohdallaan. 3. osuuden juokseva Anni Heikkonen osoitti myös Syötteellä, että tahmeaan kevätkulkuun on löytynyt ratkaisu. Silloin on ollut tapana selvittää osuus kärkitahtiin.

Kun ankkuriksi riittää vielä Outi Sareila, joka on valmis näyttämään nuoremmilleen nastareidensä kantapäitä, on paketti kasassa.

 

LOPPUSIJA 15 PARHAAN JOUKKOON HAUSSA.

Sami Hämäläinen ankkuroi MS Parman viestin Paimiossa

Miesten manageri Samuli Salmenojalle viikonvaihteen kisat eivät tuoneet katsastusmielessä muutoksia hänen aiempiin joukkuekaavailuihinsa. MS Parman ykkönen on edelleen vankkaa kokemusta ja kakkonen nuoruuden innokkuutta.Tiomilan pitkän yön kova veto nosti Henrik Väisäsen mieleiselle avausosuudella ja avauksia hoidellut Matti Koivisto siirtyy nyt kakkososuudelle.

Aiemmista juoksujärjestyksistä poiketen Matin siirsin kakkososuudelle, koska uskon näin saatavan joukkueesta paras mahdollinen potentiaali irti. Henkalla vauhti pitäisi riittää vaihtamaan aivan kärjessä ja Matti taas tietää kuinka siinä juostaan. Peeter uskoi itseensä kolmosella ja Samin koulutus jatkuu ankkuripätkällä, tervehtynyt Salmenoja kertoi jatkaen viestiä aamun sarastuksessa ennen jatkuvista tykkijuoksuistaan tunnettua Juha Peltolaa.

Sami Hämäläinen vakuutti jo Tiomilan ankkuriosuudella ja hänen koulutuksensa jatkuu ankkuripätkällä. Yury Tambasaun paikka on kuudes osuus, mikäli matkasuunnitelmat onnistuvat. Ellei, niin Antti Vainio on valmiina hyppäämään tarvittaessa tilalle. Viidentoista sakkiin sijoittumista Salmenoja pitää nykyjoukkueelta erinomaisena.

Kakkonen koostuu tulevaisuuden nimistä lukuun ottamatta kokenutta ankkuriaan Asgeir Mjösundia. Nuoret miehet juoksevat järjestyksessä Eero Heinonen, Antti Vainio, Arto Talvinen, Aaro Ruohola, Akseli Ruohola, Aaro Julkunen.

- Jamo -

Lisää tietoa Louna-Jukolasta:

www.jukola.com/2015

www.lounapolku.fi

www.facebook.com/jukolanviesti