| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Liedossa läpsyteltiin nollakelissä

Kaksikko viisikosta. Ratamestari Pasi Ikonen ja ratamestari/tulospalvelu Aaro Julkunen.

Lähikilpailu, suuntana Liedon keskusta, 1,5 tuntia normiherätystä aiemmin ylös, auton  mittarissa +1°C. Shellin kulmalta kylille päin kilpailukeskuskartan ohjeistuksen mukaan. Vauhti pois, silmät auki, eka rastilippu näkyy K-marketin parkkipaikan kulmalla, joku lähtee juoksemaan kiireisenä maaston suuntaan.

Koukkaus K-marketin takaa ja pari muutakin lippua näköpiiriin. Tummiin pukeutunut pyöräilijä risteyksessä,   näyttää olevan Mattilan Opa. "Missä maali?", "on tuolla parkkipaikan kulmalla."  Auto parkkiin. Kumma, kun yhtään toimitsijaa ei ole paikalla.

Vähän ennen ensimmäisen lähtöä paikalle tupsahtaa Julkusen Aaro. " Meni vähän viime tinkaan, meitä on vain viis ukkoa tätä tekemässä, mut tää onkin lähikilpailu ja pienellä mennään. Viis minsaa aikaa pystyttää tulospalvelu, mut se riittää!"

Kassillinen kamaa ulos takakontista. Maskilaatikot ja käsidesi maahan maalin viereen ja sit virittäämään tablettia ja kännykkää. Huoli iskee virran riittävyydestä, vara oli jäänyt kotiin. Pari puhelinsoittoa... Valvoja Opa on tullut paikalle ja vastaa pyyntöön kaivaen povestaan varavirtaa. Kaikkea löytyy, kunhan hinnoista sovitaan! Lumihiutaleita hiljalleen.

Maija Sianoja aamun kakkonen.

Järjestelyistä vastaava liikuntapalveluita tarjoava Jatkuva Liike Oy on tehnyt paljon etukäteisjärjestelyjä. Normi kisan palvelut on vedetty minimiin neljään sataan rajatulle osanottajajoukolle. Tärkeimmät: Kartta, radat, rastit, lähtö ja maali  ovat kunnossa ja kirsikkana kakun päällä online-tulospalvelu.

9.13  saadaan näköhavainto eka lähtijästä, maajoukkueen päävalmentaja Porresta. Loppurutistus, leima emittiin. Sekunnin alle neljäntoista minuutin, huikkaa Aaro autostaan.  Tovi pitää puhaltaa ja sitten – Tosi hyvä rata, välillä oli vaativaa, lopussa vähän vauhdikkaampaa. Oikeat suunnistajat saavat tästä erinomaisen kisanomaisen treenin, kiitos!

Lisää valmennusosaamista loppusuoralla tovin kuluttua, kun nykyisin Norjan maajoukkueen johtaja Janne Salmi rynnistää maaliin. Nyt menee puhaltaessa toinenkin tovi ennenkuin juttua alkaa tulla. Porren kanssa saman suuntaisia ovat kommentit myös Salmella.

– Paljonko jäin.... 1.43..... minuutti tossulla ja minuutti suunnistuksessa....ei noista pienistä pisteistä enää saa selvää... olis tarvinnut olla kakstonninen kartta.....Olsit menny viiskymppisiin, siel on kakstonninen, Pauke heittää naurahtaen.

Molemmat tyytyväiset herrat viedään sivuun Pauken videohaastatteluun! Olihan kilpailunjohtajalla muutakin puuhaa. Jo ennen kisaa piti omasta metsästä kaataa pari kolmemetristä mäntyä. – Pitihän rastipiste rakentaa, kun kartassa oli puu ja kyläpäällikön apulaiset olivat katsoneet aiheelliseksi parantaa näkyväisyyttä juuri siinä kohtaa.

Karskia hommaa nollakelissä, Jussi Suna neljäs.

Kun ensimmäisen tunnin aikana starttasi vain 60 miestä ja 40 naista maaliintulo sujuu leppoisasti pitkään, kunnes iskee tulospalvelu-ongelma. Emittien sisäänluku ei onnistu. Vartin kuluttua Julkunen ottaa kuuluttajan roolin ja lähettää runsaat parikymmentä odottajaa  verryttelemään, pukeutumaan ja palamaan sitten purkamaan emit. Kun korjausetti saatiin pikatoimituksena paikalle, homma jatkui normaalisti.

Tyytyväisyys paistoi kilpailijoiden kasvoilta suoritusten jälkeen. Maalileima,  maski kasvoille, emitin purku, pikainen vilkaisu vielä kartaan, verryttelemään ja hakemaan lämmintä päälle.

Ei ollut helppoa meikäläisellä. Raskas kamera jalustalle ja tsekkaamaan kuvakulmia. Sormihansikkaat osoittautuivat heti alkuun liian heppoisiksi ja tekivät kuvaamisen vaikeaksi. Sormet alkoivat kohmettua jo ennen ensimmäistä maaliintuloa. Reilun tunnin kestin sitä tuskaa ja sitten hermo petti. Kamat kasaan, autoon, lämmitys täysille ja kohti kotia ja siellä  pari mukillista kuumaa kahvia.

KLEMETTINEN JA HEIKKILÄ KÄRKINIMET

Kovat nimet valtasivat pääsarjojen kärkipaikat. Miesten nopein oli HS:n Tuomas Heikkilä. HS:n Otto Kaario jäi 10 ja TP:n Aleksi Niemi 22 sekuntia. TuS:in Touko Sepppä ja TuMe:n Jussi olivat samalla ajalla neljänsiä. Akseli Ruohola oli kuudes.

Elsa Ankelo kymppikärjessä-

– Kehno suoritus. Alku oli ihan hyvä, mutta silti siinäkin tuli liikaa eroa kärkeen. Loppuun tuli pari huonoa reitinvalintaa ja meno oli muutenkin epäsujuvaa. Tossu ei ollut tänään syönnillään, eilinen maajoukkueen 15 kilometrin pitkä matka tuntui kyllä jaloissa. Hyvä rata oli saatu Lietoon, Ruohola kehaisi.

Kahdeksanneksi sijoittunut Eero Heinonen löysi suorituksestaan 40 sekuntia parannettavaa. – Suoritus oli muuten mallikas, mutta eilinen kympin testijuoksu painoi jaloissa, Heinonen totesi.

Nuoriin pääsevä Oskari Lepistö oli viidestoista. Vasta 16-sarjalainen Jussi Ankelo testasi maajoukkuemiesten vauhtia  ja onnistui hyvin. 60 osanottajan joukossa sijoitus oli 21:s ja vain pari minuuttia kärjen takana.

Naisissa ykkönen oli katsastusten tuplavoittaja Jyväskylän Veera Klemettinen. MS Parman Maija Sianoja oli jo hyvässä iskussa ollen toinen kahdeksan sekunttia Klemettisestä. Seuraavina olivat Alexandra Elund, Sofia Haajanen ja Karoliina Ukskoski.

Vielä nuorten sarjassa kilpaileva Elsa Ankelo oli kovassa seurassa yhdeksäs 42 sekunttia keulasta. Noora Koskinen oli neljästoista.

Tyttöjen 20-sarjassa Emma Katajamäki oli toinen vain 9 sekuntia Piffenin Jill Laurénista. Noora Neuvonen oli kolmas ja Saara Tuomisto neljäs.

Tyttöjen 14-sarjassa Iina Päärni oli kolmas.