| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Leimaus 2015 Savonlinnan Tanhuvaaralla

Yhteiskuva iloisista leiriläisistä

MS Parma oli mukana vuoden 2015 leimauksella isolla joukolla. Leirillä olleet urheilijat todella nauttivat yhdessäolosta ja harjoituksista. Kiitokset ohjaajille, jotka ovat korvaamattomia tämän tyyppisellä leirillä. Vuonna 2016 Leimaus onkin pitkästä aikaa hieman lähempänä: Ikaalisissa. Jutun leiristä kynäili Lumiaisen Anni.

Airot on paikoillaan ja eikun menoksi!

MS Parma Leimaus-leirillä Savonlinnassa

Aikaisin tiistaiaamuna pakkasimme bussin MS Parmalaisella nuorisolla ja ohjaajilla ja bussin nokka käännettiin kohti Savonlinnaa. Saavuimme Tanhuvaaran urheiluopistolle ja majoituimme siellä hotelli Kaarttilaan. Itäsuomalaisissa maastoissa seikkailimme nelipäiväisen leirimme aikana seitsemässä harjoituksessa märkien säiden suosiessa. Harjoituksiin kuului viuhkoja Purnunvuoressa, jossa näimme mahtavia tykkejä ilmatorjunta-asemilla, sprinttiä Savonlinnassa ja Tanhuvaarassa, vaikka Savonlinnassa taso 2:sta eteenpäin suunnistaneet saivatkin suunnistaa maajoukkuesuunnistajien suunnittelemilla radoilla, käyrää ja yösuunnistusta, kuten myös normaalia suunnistusta. 1800 suunnistajan leirillä varsinkin yösuunnistuksen yhteislähdöt tekivät maastoon paljon uria, jotka helpottivat suunnistusta. Viimeisenä päivänä meillä oli leiriviesti, johon MS Parma osallistui kuudella joukkueella.

Emit-nollaus ja jännitystä ilmassa ennen leiriviestiä

Leirin ohjelma oli tiivis, koska jos ei ollut harjoituksessa sai valita oheisohjelmia, joihin lukeutui mm. ammuntaa, frisbee- ja minigolfia, pomppulinnassa pomppimista, erilaisia pelejä ja kirkkovenesoutua. Kirkkovenesoudussa vaikeinta oli varmasti tahdin säilyminen, kunhan olimme ensin saaneet kiinnitettyä painavat airot paikoilleen.

Leirillä tarjottu ruoka maistui nälkäisille suunnistajille, vaikka tortilloja emme saaneetkaan, kuten eräs suunnistaja oli kämppäkavereilleen väittänyt. Leiriviestipalaverissa kuulimme myös mielenkiintoisia ehdotuksia miten päästä sisään huoneeseen kaikkien avainten ollessa sisällä tuuletusikkunasta kiipeämisestä alkaen, vaikka lopulta avain saatiin respasta, joten kiipeilemiseltä vältyttiin.

Ohjaajillakin moovit kohdallaan!

Perjantaina leiriviestin jälkeen tungimme kasseihimme märkiä sukkia ja muita hikisiä suunnistusvaatteita ja lähdimme onnistuneen leirin jälkeen takaisin kohti Ravattulaa, vaikka teimme ensimmäisen pysähdyksen jo Savonlinnassa Citymarkettiin, jotta saimme täydentää matkaeväsvarastojamme. Matkan tekomme hidastui myös rengasrikon takia.

Odotamme jo ensi vuoden leiriä, sillä kaikki ensikertalaisetkin olivat sitä mieltä, että leiri on ollut kiva ja mukava ja ovat valmiita lähtemään leirille uudelleen. Bussissa kuului myös lause ”mun harrastukseen kuuluu eksyileminen”. Mietimme myös, koska siivoajat saavat tämän melkein 2000 päisen suunnistajalauman, ”pihkaniskojen” jäljiltä kaikki männynneulaset ja muut metsästä tuodut aarteet siivotuksi majoituspaikoistamme.

Kaikilla on selkeät tavoitteet, huipulle vaan!

Leirille osallistuneet 31 innokasta leiriläistä:

RR-taso: Jussi T, Jussi A, Tuomas, Alvan, Joose, Elsa J, Otto, Saana-Mari, Aada ja Johanna

TR-taso: Inkeri, Lauri, Jenny ja Aapo

Taso 1: Ilona, Lotte-Line, Kerttu, Pinja, Maija, Aamos ja Anni

Taso 2: Elsa A, Saara, Essi, Elina, Aleksi, Samuli, Emma, Oskari ja Vertti

Teho: Niklas

Sekä ohjaajat, jotka yrittivät pysyä mukana leiriläisten vauhdissa: Jyrki, Sami K, Heidi, Jussi K, Rauli, Anna, Sami A, Anu, Riku ja Reetta