| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lasse kuori sokerit Jurttijuoksusta

 

Laulurastas saatteli Mietoisten Maununpoikien järjestämän Jurttijuoksun osanottajat valoisaan kesäyöhön. Tapahtumassa nautiskeli yli 80 innokasta kuntoilijaa vähitellen hämärtyvän ja viilenevän kesäillan tuoksuista..Hyttysten vieno ininä säestää leppoisaa puheensorinaa hämärtyvässä illassa Mietoisten Maamiesseurantalon pihalla kellon lähestyessä kahtakymmentäkolmea juhannusaatonaattona.Maununpoikien puheenjohtaja Hemmo Järvinen korottaa ääntänsä saaden väen liikkumaan haluamaansa suuntaan. Humoristiseen tapaan tapahtuman makea luonne tulee kaikille selväksi.Pihapuiden oksat heilahtaa, kun ryhmä säntää peltojen reunustamalle reitille kantapäällä hiekkaan vedetyn mutkikkaan lähtöviivan takaa, vauhdikkaimmat ihan tosissaan, jälkijoukko kävellen ja jutustellen.

Homma ei ole tiukkapipoista, rinnoissa ei ole numerolappuja ja aikaakin otetaan sarjoittain vain kolmelle kärkijuoksijalle. Järjestys kirjautuu paperille maalintulijoiden nimiä kyselemällä, eikä kukaan muuta vaadikaan. Vuosia mukana olleet painavat oman kellonsa nappia maalissa. Meni 16 sekuntia nopeammin, kuin vuosi sitten, kuuluu tyytyväinen huudahdus joukosta.

Keväällä SM-maastoista 19-vuotiaiden hopeaa saavuttanut Henrik Goesch määräsi juoksun alkutahdit saaden mukaansa nipun suunnistajia. Vain Lasse Suonpää pysyi mukana ja onnistui lopulta karistamaan Goeschin kintereiltään juosten maaliin hyvällä ajalla 25.15.

−Aamun jälkeen olin viivalla aika epävarmana. Pari ekaa kilsaa ei vielä luvannut hyvää, mutta sitten huomasin, ettei Goesch pääse karkuun. Metsäpätkällä sain kiinni ja huomasin että kaveri on väsynyt, joten iskin aika nopeesti ohi. En tiedä mistä tää tuli, mutta alun jälkeen tuntui juuri niin helpolle ja vahvalle kuin voi toivoa. Kotimatkalla tajusin, että aikakin on ihan hyvä (Hellraiser n.1min nopeampi joskus). Taakse jäänyt Goesch juoksi huhtikuussa kympin 32.30. Hymy oli herkässä ja ainakin osa viimeaikaisista pettymyksistä tuli kuitattua, Suonpää sanaili.

Palkintojen jaossa ei kitsasteltu, vaan vauhdilla ja arvalla runsaat parisataa kiloa sokeria siirtyi osallistuneiden matkaan. Makeimmin onni potki mynämäkeläistä Mikko Anttilaa, joka sai mukaansa oman painonsa sokeria.

Yleinen 1. Lasse Suonpää 25,13. 2. Henrik Goesch 25, 37. 3. Antti Vainio 27,17. Naiset: 1. Kaisa Paavola 34,57. 2. Johanna Kosunen 36,52. 3. Riikka Lähdemäki 39,46. Nuoret: 1. Eero Heinonen 30,38. 2. Eemeli Karppi 34,15. 3. Joel Wendelin 34,47

Kuvia Jurttijuoksusta 

- Jamo -

 

 

Kuvia vähän ennen pu0lta yötä