| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kovaa joukkoa tarkkuussuunnisti Nousiaisissa

Mynämäen Suunnistajien perinteisillä Mynärasteilla oli uutta tarjontaa maanantaina. Rästäsmäen pururadan maastossa oli tavallisten kuntosuunnistusratojen lisäksi mahdollisuus tarkkuussuunnistukseen.

Ratamestareina olivat Anni ja Jyrki Lumiainen. Ratavalvojana toimi tarkkuussuunnistuksen tämän vuoden kaksinkertainen maailmanmestari KooVeen Pinja Mäkinen. Osanottajia oli yhteensä 115.

Tarkkuussuunnistuksessa mitataan kartanluvun tarkkuutta ja nopeutta. Fyysinen suorituskyky ei lajissa ratkaise, vaan taito.

Nousiaisten kuntorastit olivat tarkkuussuunnistuksen kansallisen tason kilpailijoille hyvä harjoitus elo-syyskuun taitteen tulevia SM-kisoja varten. Rästäsmäen pururadan kiersi 23 suunnistajaa, joiden joukossa oli useita maajoukkuesuunnistajia ja arvokisamitalisteja.

Tarkkuussuunnistustapahtumat ovat sen verran harvinaisia, että lajin harrastajat kulkevat suunnistuksiin kauempaakin. Nousiaisiin oli tultu Vaaka-Suomen lisäksi Pirkanmaalta, pääkaupunkiseudulta ja Uudeltamaalta asti.

23 tehtävän ja kuuden aikarastin A-tason radalla ainoan virheettömän suorituksen teki moninkertainen MM- ja EM-mitalisti Suunta-Seppojen Pekka Seppä. Normaalikisan vuoden 2016 Suomenmestari Rajamäen Rykmentin Martti Inkinen teki perusradalla yhden virheleimauksen. Tuloksissa kolmas oli edustussuunnistajanakin ollut HPV:n Petteri Suominen.

Ensikertalaisten ratamestarien laatimaa rataa pidettiin hyvänä harjoituksena. Maasto oli lajiin sopiva, kulkukelpoisuus hyvä ja tehtävät vaihtelevia. Lajin luonteeseen kuuluu pieni jälkikäteisspekulointi sekä palaute, josta myös ratamestarit saavat vinkkejä seuraavien tapahtumien toteutukseen.

Mynärasteille oman haasteensa toi kartta, joka olisi kaivannut lisää tarkkuutta. Sunnistuskartan suurennoksen tarkkuus ei kaikilta osin riitä tarkkuussuunnistukseen, Frisbeegolf-radan myötä syntyneet uudet polut aiheuttivat maastossa lisähaastetta myös tavalliseen suunnistukseen.

Kaksi maailmanmestaria. Pinja Mäkinen opastaaLiisa Peltolalle, miten aikarastilla toimitaan.

Mynärastit 05.08.2019

Tarkkuussuunnistus: 1) Pekka Seppä SuSe 23/78, 2) Martti Inkinen RR 22/34, 3) Petteri Suominen HPV 22/104, 4) Tauno Saari SuSe 22/104, 5) Veijo Viitanen VaRa 21/190, 6) Tuomo Pelola MS Parma 21/276, 9) Jussi Keskitalo MS Parma 20/228, 12) Esa Tuokko MS Parma 19/207, 16) Liisa peltola MS Parma 17/240, 18) Matias Karru MS Parma 13/84, 19) Johanna Karru MS Parma 10/214, 21) Sonja Lumiainen 10/214.

- JyrkiL