| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kohti Kangasala-Jukolaa

Näillä ilmeillä vuosi sitten kolmanneksi.

21 joukkueella mukana oleva MS Parma janoaa menestystä ykkösjoukkueillaan molemmissa viesteissä. Perinteisesti ovat mukana legendaarinen Elämys ja uutena msparmalaisista koostuva Lukkari-Jukolan oma joukkue.

Vuosi sitten MS Parma sortui virheisiin ja oli 22. Joukkue juoksee nyt järjestyksessä Artem Popov, Arto Talvinen, Yury Tambasau, Eero Heinonen, Antti Vainio, Jonas Hubácek ja Akseli Ruohola.

−  Pyrimme juoksemaan lähellä kärkisijoja mahdollisimman pitkään. Joukkue on kunnossa ja aiempaa juoksuvoimaisempi. Kun vielä ankkuriksi on tarjolla arvokisadebyyttinsä juuri tehnyt Akseli Ruohola, niin odotan kyllä selkeää sijoitusparannusta.

‒ Jos neljä ensimmäsitä osuutta menee odotusten mukaisesti, niin viestiä ratkaistaan kolmella viimeisellä osuudella, joilla huippujoukkueilla on lähes kaikilla MM-tason suunnistajia. Toteutuuko realistinen tavoite 10 joukkoon pääsemisestä!  Sijoitus 15 joukossakin voidaan vielä laskea kohtuu  onnistumiseksi.

− Odotan nyt, että olemme yhä valmiimpia haastamaan muita loppuun asti. Joukkueemme on vielä nuori ja sen päätavoite on astettu vuoteen 2020, Salmenoja pohtii.

Venlojen viestissä MS Parma oli vuosi sitten peräti kolmas. Kokenut Anastasia Rudnaya aloittaa nytkin viestin.  Kakkososuudella nähdään hämäläismaastoissa hyviä esityksiä tehnyt Anni Heikkonen. Hänelle suunnistuksellinen, hidas maasto sopii. Hän korvaa jalkavaivojen kanssa koko kevään taistelleen Tuulia Vibergin, joka juoksee kakkosjoukkueessa.Tiia Istolahti vie viestiä kolmannella osuudella ja luottoankkurina on Maija Sianoja.

Alkukiihdystystä Hollolan kankaalla.

‒ Joukkueessa on kaksi MM-tason ja kaksi valtakunnan tason suunnistajaa. Olemme jo jonkun vuoden kolkutelleet kymppikärjen tienoilla. Hyvät edellytykset menestymiseen ovat nytkin olemassa eli kaikki on mahdollista, manageri Veltti Hanhela vakuuttaa.

KISAKESKUS VALMIINA

Kangasala-Jukolan kilpailukeskuksessa alkaa olla kaikki valmista vilkasta viikonloppua varten. Jukolaan on ilmoittautunut ennätysmäärä suunnistajia 20592, ja yhteensä paikalle odotetaan jopa 50000 kävijää.
Jukolan 2000 talkoolaisesta jo useampi sata on tehnyt hommia kilpailukeskuksessa. Yhteistyökumppanuuksia hoitanut Petri Ikävalko vaihtoi kesäkuun alussa kauluspaidan työverkkareihin ja kumisaappaisiin ja ahkeroi kisakeskuksen rakennushommissa.

‒ Kisakeskuksessa näyttää upealta. Se on toimiva ja mahdollistaa hyvin kisan seuraamisen, Ikävalko kertoo.

Keskiviikkona järjestäjillä on edessä kenraaliharjoitus, jossa testataan kaikkien osa-alueiden toimimista. Samalla talkoolaiset pääsevät harjoittelemaan tehtäviään.

Kangasala-Jukolan radat ovat syntyneet Jarkko Liuhan ja Petteri Laitisen yhteistyönä. Liuha toimi ratamestarina myös vuoden 2011 Salpa-Jukolan Venlojen viestissä.

‒ Aikaisempi kokemus on helpottanut siinä, että olen osannut ennakoida tulossa oleviatehtäviäja suurta kiireen tai stressin tuntua ei ole ollut.Tässä projektissa olen saanut tuoda mukaan aikaisemmat kokemukseni niin Jukolan viestin järjestämisessä kuin kilpailijankin roolissa, Liuha kertoo.

‒ Radat ovat varmasti riittävän haastavat. Alue on korpimaastoa, eikä maastossa ole juurikaan ihmisten tekemiä polkuja. Polut syntyvät sitten kilpailun aikana aikaisempien osuuksien juoksijoiden toimesta. Toki metsänhoitotöiden aiheuttamat urat ja kuviot helpottavat suunnistamista, Liuha kuvailee.

‒ Odotan mielenkiintoista ja jännittävää viikonloppua. Vasta kisa paljastaa, miten meidän suunnitelmat ovat onnistuneet ja mitä mieltä kilpailijat ovat meidän tuotoksista, Laitinen sanoo.