Kelpo avaus msparmalaisilta MM-sprintissä

Maija tulossa MM-sprintin maaliin. Kuva: Touho Häkkinen.

MM-sprinteissä kovavauhtiset suosikit pitivät pintansa ja korjasivat mitalit talteen, niin kuin oli odotettavissa. Naisten mestarin Tanskan Maja Almin loppu oli aivan omaa luokkaansa ja voitto irtosi 16 sekunnin marginaalilla.

Suomalaisnaiset juoksivat 10 sekunnin sisään, Marika Teini oli 11., Anna Närhi 13., ja Maija Sianoja 14.

– Vähän kaivelemaan, vaikka ihan kelpo sija MM-debyytiksi. Pienistä virheitä vaan kertyy ja sitten tuli isompi reitinvalintavirhe. Neloselta läksin väärään suuntaan ja sitten tuli kai vähän kiire, kun kutosväliltä jäi lyhyempi vaihtoehto huomaamatta.

– Loppulenkillä tuli vielä pari ohiajoa, joista vimppa vielä vikalla rastilla, kun kävin ensin monen muun tavoin ensin K-pukin vierellä. 25 sekkaa olisi helposti ollut otettavissa pois, mutta se oli tämän päivän taso. Vauhti ainakin oli ihan hyvää sujuvilla pätkillä, joten tästä on hyvä jatkaa, Maija tuumasi.

Ricardo karsintavauhdissa ja finaaliin!

Totta, että alku oli huonompi, sillä Anna Närhikin oli eka väliajassa 30 sekuntia edellä. Maalissa eroa oli enää viisi sekuntia, mikä taas kertoo vahvasta lopusta Annaan verrattuna.

Anastasia Rudnaya oli pitkään kymppisakissa, mutta ennen lähestymisrastia johonkin hukkui parikymmentä sekuntia.  Nastin loppusijoitus oli Maijasta neljän sekunnin päässä heti seuraava eli viidestoista, mikä ei tietenkään naista tyydyttänyt.

Artem Popov aloitti myös heikosti oltuaan 1,2 kilometrin kohdalla vasta 32. ja 23 sekuntia kärjestä. Siitä alkoi tasainen nousu lähes kärjen vauhtia juosten. Maalissa eroa voittajaan Sveitsin Daniel Hubmanniin oli 37 sekuntia ja mies oli yhdeksäs.

Juniori Ricardo Esteves Ferreira avaus aikuisten MM-tasolla vei sijalle 36. Ero kärkeen oli 1.27. – Hyvä alku päästä takaisin huipulle. Ei ihan OK, mutta olen  tyytyväinen tähänkin, ei täydellinen veto, oli virheitä ja epäröintiä, mutta annoin kaiken mitä oli otettavissa!

Kisat jatkuvat sprinttiviestillä sunnuntaina. Ketkä meikäläisistä ovat mukana selviää, kunhan lähtöluettelot on julkaistu. Se on varmaa ettei ainakaan Maija juokse ko. viestiä. Kisa alkaa klo 16.50.

No johan löytyi lähtöluettelot. Tosi kovia kokoonpanoja monta. Nasti aloittaa Venäjän viestin ja Artem juoksee kolmannen osuuden. Ricardo juoksee Portugalin joukkueen toisella osuudella.