| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kaksi pronssia SM-viesteistä

Viestin SM-pronssia Anastasialle, Tuulialle ja Maijalle.

Viestin SM-pronssia Anastasialle, Tuulialle ja Maijalle. Kuva Opa.

SM-viesti R1 2017 käytiin Oittaan ulkoilukeskuksen länsipuolisella Oittaa-Brobacka metsäalueella. Nuuksion maastotyypille ominaisesti suunnistaja etenee niin synkissä kuusikkokorvissa kuin kallioharjanteiden päällä olevissa avonaisissa männiköissä. Maasto on melko jyrkkäpiirteistä ja se kattoi erinomaisesti SM-kilpailumaastoille asetetut suunnistukselliset vaatimukset.

Naisten viestissä MS Parma oli loppuun saakka mukana kultakamppailussa, mutta joutui lopulta tyytymään pronssiin. Anastasia Rudnaya karkasi muilta jo eka väliaikaan mennessä, loppumatkalla Pohjantähden Marika Teini tavoitti ja tuli Anastasian vanavedessä vaihtoon. Kymmenen joukkuetta oli vielä 2,5 minuutin sisällä.

Tuulia Viberg teki minuutin virheen kakkosella ja väliaikaan mennessä Pohjantähden Sofia Haajanen oli Sofia oli yksin kärjessä 1,5 minuutin marginaalilla. Tuulia oli tässä vaiheessa neljäntenä. Vaihtoon mennessä ero kärkeen kapeni minuutilla ja vaihto tuli vastaan sijalla kolme, kun Pyrintö Saila Kinnin tuomana oli toinen.

Ankkuriosuudella Paimio nousi  kärkipaikalle nopeimman osuusajan kuitanneen  Ida Marie Naess Björgull'in ansiosta. Pohjatähden Anna Haatajan sorruttua isoon virheeseen kamppailu himmeimmistä mitaleista jäi Pyrinnön Venla Harjulle ja Maija Sianojalle. Ratkaisu tuli vasta viimeisellä rastilla, jossa Harju riskireitinvalinnallaan oli onnekkaampi. Pronssiset mitalit olivat kuitenkin MS Parman naisille mieleisiä.

H20-JOUKKUEELLE PRONSSIA

SM-pronssia Aarolle, Eerolle ja Akselille.

SM-pronssia Aarolle, Eerolle ja Akselille. Kuva OlliH

Aaro Julkunen, Eero Heinonen ja Akseli Ruohola suunnistivat viestipronssille. Avausosuudelta puristi kärjessä Julkunen 26 sekuntia ennen Espoon Suuntaa.

Toisella osuudella  Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen karkasi lähes neljän ja puolen minuutin päähän Eero Heinosesta ja Eerosta puolen minuutin päässä oli Espoo.

Ankkuriosuuden selkeästi nopein oli Espoon Aleksi Sorsa nostaen joukkueensa toiseksi 1.17 Helsingin jälkeen. Kolmantena maaliin tullut Akseli Ruohola oli puolen minuutin päässä.

MS Parman kakkosjoukkue sijoittui hienosti SM-plaketeille kuudentena joukkueella Tuukka Mäkinen, Ricardo Esteves ja Eero Lapila.

H16-JOUKKUE NELJÄS

H16-joukkueen alku ei mennyt odotetusti, kun  Samuli Rousku tuli vaihtoon yhdeksän joukkueen letkassa 12 minuuttia kärjen jälkeen sijalla 17. Joukkueiden suuri hajonta kertoi vaativista reiteistä ja kunnon hajonnoista.

Wille Laitamäki veteli osuutensa toiseksi nopeimmin. Eka väliajassa hän oli jo yhdeksäs ja vahvan lopun jälkeen peräti neljäs yhdeksän minuuttia johtaneesta Pyrinnöstä.

Oskari Lepistö piti vauhtia yllä ja nousi eka väliajassa jo pronssisijalle. Loppuun tuli kuitenkin hermopummi ja Helsinki pääsi livahtamaan edelle.

Plaketille kahdeksanneksi ylsivät myös D20-tytöt joukkueella Anni Valtonen, Anniina Aaltonen ja Camilla Fingerroos.

MIEHILLÄ EPÄONNEA

Miesten viesti ei myöskään alkanut odotetusti. Artem Popov oli jo eka parilla kilometriä yli 1,5 minuuttia sijalle 40. Kuuden kilometrin väliajoissa sijoitus oli noussut 26:nneksi ja ero kärkeen oli neljä ja puoli minuuttia. Loppulenkillä tuli ensin parin minuutin virhe, mutta katastrofi tuli sitten 400 metriä pitkällä toiseksi viimeisellä rastivälillä. johon hukkui 8,5 minuuttia ylimääräistä aikaa.

Kun Juha Peltola pääsi matkaan sijalta 54. oli kärki edennyt jo rapiat päälle 16 minuuttia. Juha kuin Arto Talvinen kolmannella osuudella naputtelivat osuutensa kymppisakkiin ja sijoitus nousi ensin 31:een ja sitten seitsemänneksitoista.

Pikahälytyksellä ankkuriosuudelle kutsuttu Antti Vainio sai tavoitteeksi pitää sijoituksensa ja näin myös kävi. Alku meni jopa nousujohteisesti  ja loppusijoitus oli 18. Myös miesten viestin voitto meni Paimioon.