| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kaksi kultaa SM-keskimatkalta

Venla Lehtosen kulta-vauhtia maaliviitoituksella.

D15-sarjan Venla Lehtonen ja H16-sarjan Jussi Ankelo suunnistivat SM-kultaa keskimatkoilla Naantalin Merimaskun Köylijärvellä. Molempien voitot tulivat selvällä erolla kakkosiin.

Kova helle oli suunnistajien rasitteena koko päivän. Hieman viileämmässä päästiin aamutuimaan karsimaan finaalipaikoista. Varjopaikoille oli käyttöä, kun finaalien lähtöjä sai odotella kisapaikalla kolmesta viiteen tuntia. Tuskin monikaan viihtyi pellolla kuumassa autossaan. Varjossa lämpömittari huiteli 26-27 asteessa ja avonaisten kallioitten päällä oli vielä paljon tukalampaa.

Köylijärven maasto on todellinen helmi, ei ihan samanlaista kuin varsinais-suomessa yleensä. Maastoalue ei ole kovin suuri, mutta sopi erinomaisesti keskmatkalle. Kun ratamestarina hääri vielä kaiken suunnistuksesta hallitseva Janne Salmi, niin melkoista herkkua oli tarjolla. Korkeuserot jyrkänteisissä mäissä olivat melkoisia.

Kartan alueella ei ollut järjestetty kilpailuja ainakaan 2000-luvulla. Maasto oli todella hieno ja monipuolinen. Kulkukelpoisuus oli pääosin erinomainen joitain hieman kivisiä rinteitä lukuun ottamatta. 15–20 vuotta vanhat taimikot toivat sopivasti lisämaustetta ja vaativuutta. Isoja mäkiäkin löytyi varsinkin finaalimaastosta. Korkein - Kaasavuori - nousee suoraan merestä reilun 50 metrin korkeuteen.

Jussi Ankelo on hallinnut H16-sarjaa koko kevään.

Venla Lehtonen nappasi nyt ensimmäisen SM-mitalinsa ja heti kultaisen.
‒ On tullut tehtyä seuran Blue Lightning-ryhmän kanssa hyviä treenejä tyyppimaastoissa ja tänään ne pystyin hyödyntämään. Karsinta meni sujuvasti. Jyrkin ohje finaaliin oli: "Älä muuta mitään". Maasto oli haastava ja finaalissa piti piti välillä ottaa kävelyaskelia. Se kannatti, kultaa maistuu hyvältä, Venla iloitsi.

Jussi Ankelo on huippuiskussa, voitot karsinnassa ja finaalissa. ‒ Noinkin iso voittomarginaali oli itselleni yllätys, sillä maastossa tuntui, ettei missään vaiheessa päässyt kaasuttamaan rajoitinta vasten. Suoritukseen mahtui myös muutama pieni koukku. Kuitenkin hyvä perusveto, Jussi totesi.

Samassa sarjassa nousukuntoinen Lauri Aalto teki uransa parhaan suorituksen ja oli neljäs  SM-plaketilla. – Karsinnassa tavoitteena oli mahdollisimman puhdas suoritus sopivan rauhallisesti. Kakkosella pieni koukku, mutta muuten hyvää tekemistä.  Finaalissa lähdin tekemään alusta saakka tarkkaa oma työtä. Homma pysyi kasassa ja suunnistus omassa kuplassa. Edellisen päivän viimeistelytreeni mallimaastossa toimi hyvänä muistuttajana reitinvalinnan ja keskittymisen tärkeydestä, Lauri analysoi.

Lauri Aallon(H16) keskittynyt suoritus antoi sijan neljä.

Miesten pääsarjassa Arto Talvinen oli kymmenes ja SM-plaketilla. Finaaliin pääsivät myös Eero Heinonen ja Topi Penttinen, mutta Akseli Ruoholan kisa tärvääntyi isoon pummiin jo karsinnassa.

‒ Viimeisen kolme viikkoa olen tehnyt töitä ja vain muutaman treenin, niin kulku oli huono. Suunnistus oli kuitenkin ihan hanskassa, oikeastaan ainoa selkeä virhe tuli rastilla 16, jossa menetin puoli minuuttia. Ihan hyvä ja kunnon mukainen suoritus tänään, Talvinen totesi.

Naisten pääsarjassa Enni Jalava suunnisti karsinnan loistavasti ollen erässään toinen. Finaali ei enää onnistunut, vaan heti ykkösellä tuli iso virhe, eikä jatkokaan mennyt puhtaasti. Loppusija oli 19.

Anu Ekström oli D50:ssa pronssilla kuten myös Timo Peltola H75:ssa. Plaketeille ylsivät Aallon lisäksi Elias Lehtonen(H18/6.), Elsa Ankelo(D20/7.), Tessa Salmia(D20/10.) ja Lotte-Line Ekström(D18/5.)