| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Junnut Tiomilan palkintopallilla

MS Parman alle 16-vuotiaat istahtivat palkintopalle!

MS Parman junnut sijoittuivat yhdeksänneksi Tiomilan nuorisoviestissä Nynäshamnissa lauantaina. Kakkosjoukkuekin oli 132. 330 joukkueen viestissä.

Wille Laitamäki kiirehti heti paukusta piikkipaikalle ja tempaisi K-paikalle mennessä parinkymmenen metrin etumatkan muihin. Mahtoikohan mennä yliyrittämisen piikkiin kun eka väliajassa poika 3,5 minuuttia kärjestä ja sijoitus vähän toisella sadalla. Wille kokosi kuitenkin hienosti itsensä ja kelasi vaihtoon mennessä minuutin kärkeä kiinni ja vaihtoi sijalla 33.

Kakkososuudella oli tulessa kaksikko Samuli Rousku ja Jussi Ankelo. Pojat siirtyivät välittömästi ohituskaistalle ja etenivät pitkään yhdessä.  2 kilometrin väliajoissa pojat olivat nousseet kymppisakkiin. Lopussa Jussi oli juoksuvoimaisempi ja kiri vaihtoon sijalla neljä vajaat kaksi minuuttia keulasta, mutta vain 36 sekuntia kakkospaikasta.

Tessa Salmia ankkuroi joukkueen yhdeksänneksi.

Kaksikko Elsa Ankelo ja Ilona Ruohola oli kolmannella osuudella ja painelivat yhdessä ainakin väliaikaan saakka. Lopussa Elsa oli vauhdikkaampi tullen vaihtoon sijalla viisi ja eron kärkeen oltua 3.20.

Tessa Salmia teki ankkuriosuudella puhtaan suorituksen. Vaikka vastassa oli 16-sarjan kovia poikia, sijoitus valui vain vähän  yhdeksänneksi.

– Ikäluokassa on potentiaalia. Poissa olivat FinnSpringissä loukkaantunut Emma Katajamäki, Niklas Ekström ja Aleksi Karttilalla on jalkavaivoja. Myöskään  Elisa Pirilä ja Lotte-Line Ekström eivät olleet matkassa. Matkassa olleilla oli kuitenkin mukavaa ja ryhmähenki hyvä, kertoi Jyrki Ankelo.

Jussi nosti joukkueen neljänneksi toisella osuudella.

Taktinen peli pelataan jo laitettaessa kahta tyttöä ja kahta poikaa osuuksille, joiden pituudessa ja taitotasossa on vähän eroa. Kokemus on osoittanut, että tyttöaloittajalla joukkueet valtaavat kärkipään  sijoja. Nyt kymppikärjessä kahdeksalla ja 20 joukossa 14:llä oli tyttö aloituksessa. Kymppikärjessä MS Parman lisäksi vain kolmanneksi sijoittuneella tsekkijoukkueella oli poika aloituksessa.

Jossittelu tässä vaiheessa on kuitenkin turhaa. Laadittu taktiikka onnistuessaan olisi yltänyt korkeammalle.