| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Hannu Vannas vei 28. Vallimailin

Vallimailin voittajan Hannu Vantaan meno Kainkullankallioilla oli vauhdikasta

28. Vallimaili suunnistettiin Nousiaisten Kärryisissä erinomaisen hyvässä myöhäissyksyn säässä. Tasoitusten jälkeen nopein oli Hannu Vannas, 67, ja saa kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Nopeimmin 2,0 kilometrin 6-rastisen radan juoksi Sami Hämäläinen 13.01.

Viime aikaisten varsin runsaiden sateiden ja sulaneen lumen takia jäkäläpeitteiset alueet olivat hyvinkin liukkaita, mikä osaltaan hieman hidasti menoa. Kainkullankalliolla ja Riitamaankalliolla kierrellyt rata oli täyttä suunnistusta, mutta kuitenkin nuorimmillekin turvallisesti rajatulla alueella.

Vannas näyttää väliaikojen perusteella tehneen vielä vähän virhettä radan alkuosalla, mutta loppu on tullut erittäin hyvin. 10-vuotias Niklas Ekström teki hienon suorituksen vaativalla radalla. Jopa pisimmän 850 metriä pitkän rastivälin reitinvalinnan poika ratkaisi omaperäisen rohkeasti kiertämällä pellonreunaan tukeutuen lähtöpaikan kautta, mistä rastinotto onnistui varmemmin. Loppuajoissa Niklas jäi 1.05 Vantaalle.

Viime vuoden voittaja Arto Talvinen jäi Niklakselle 24 sekuntia ja Sami Hämäläinen seuravana 3 sekuntia enemmän. Molemmat löysivät suorituksistaan hitusen parannettavaa, Hämäläinen maksimissaan 40 sekuntia.

Niklas Ekström, 10, juoksi kallioilla sulavan ketterästi ja nappasi ansaitusti Vallimailin kakkossijan

Paras naissuunnistaja oli Tuulia Viberg kuudentena. Hänellä niinkuin monella muulla oli vaikeuksia 90 metriä pitkällä kolmosvälillä. Kallioharjanteelta alasmennen varsin avonaisessa rinteessä ollu pieni notko pysyi häneltä piilossa lähes 1,5 minuuttia ylimääräistä. Ilman tuota ajanmenetystä Tuulia olisi kolkutellut kärkikolmikkoa.

Tutkiva journalisti oli kameroineen juuri juuri kakkosen jälkeisellä harjanteella, mistä oli hyvä näkyväisyys kolmosen suuntaan. Täysin virheittä 30 osanottajasta näyttää väliaikojen perusteella selvinneen kymmenkunta.

Teknisesti suurin ongelma näytti olevan, että mentiin vaan sinne päin, kun avain onneen olisi ollut yksi tarkka suunnastus kartan kanssa rinteen yläreunalla. Sen näytti tekevän tosi harva ja ei ainakaan junioriosasto. Rastin vieressä olut pieni avokallioharjanne ja pari kiveä oli helppo havaita, mutta kaikkia nekään eivät tuntuneet kiinnostavan. Yhtä lukuunottamatta ajauduttiin rastin vasemmalle puolelle, mistä lippu ei välttämättä näkynyt kovin kauas 5-15 sekunnin virheitä tuli paljon ja parhaimmillaan n 1.50 luokkaa oleva virhe.

Perinneyhdistys piti pikakokouksen heti lopputilanteen selvittyä, ja pöytäkirjaan tuli merkintä tasoitustaulukon päivittämisestä, kunhan käytettävissä oleva fakta on saatu analysoitua huolellisesti. Ensi vuonna siis uudestaan tasoitustaulukon hieman uudistetuin kuvioin.

Vallimailin yhteyteen kytketty pitkä karttalenkki oli suuressa suosiossa ja tulee saamaan jatkoa, tulevan kisamaaston ehdoilla. Sami (garmin 16,3km)ja Timo ainakin kiersivät ainakin koko lenkin ja Artokin oli pitkään mukana vuorovedolla tehdyssä treenissä.

Vallimailin Perinneyhdistys kiittää osanottajia ja Esaa lähdön hoitamisesta

Hessu ja Jamo

Kameran eteen osuneita päivän tyylinäytteitä

Reittihärveli

Tulokset/juoksuajat

Väliajat

Vallimaili 2012, lopputulokset

Vallimailin voittajat 1985-2012