| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Halikkoviestin voitto kruunasi kauden

MS Parma tuulettaa Halikko-viestin voittoa!

Kova tuuli ja vettä taivaan täydeltä; siinä mausteet kauden kotimaisen kauden päättäneelle 15-osuuksisille Halikko-viestille, mikä huipentui  tiukan kamppailun jälkeen MS Parman voittoon viiden sekunnin marginaalilla Helsingin Suunnistajiin.

− Olen tosi tyytyväinen päivän onnistumiseen. Ennakoin taistelun voitosta käytävän meidän ja HS:n välillä ja uskoin ratkaisun jäävän ankkureiden huoleksi. Joukkueen kokoamisessa saatiin työvoitto, vaikka poisjäämisiä parhaasta päästä taisi olla joukkueen verran. Viimeksi vielä Hämäläisen Sami joutui jäämään sivuun. Ratkaisevaa oli, että saimme Peltolan Juhan mukaan, vaikka mies aamulla vielä aprikoi pelikuntoaan Salmenoja kertoili.

– Taktisesti joukkueen rakenne oli oikeaan osunut ja pakka pysyi alusta saakka toivotusti kasassa, vaikka eliitin miehistä ja eritoten naisista oli pulaa. Nyt mukana olleet kuittasivat osuutensa kuitenkin tyylikkäästi riittävän hyvin.

Viesti huipentui MS Parman Arto Talvisen ja Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahon tiukkaan kaksinkamppailuun ankkuriosuudella. Talvinen pääsi kuitenkin rauhassa lähtemään osuudelleen kärjessä, mutta takana oli tiivis nippu joukkueita.

Manageri Samulilla on kiire ja asennetta löytyy vaikka muille jakaa!

Eka väliajassa kärkiviisikko oli tiivistynyt parin minuutin sisälle Talvisen parin virheen myötä. Kovin uhka Ojanaho oli enää 44 sekunnin päässä. Tuon eron Ojanaho kuroi kiinni ja meni jo edellekin.

Talvisella oli kuitenkin  tuuria ehtiessään  leimaamaan viimeisellä rastilla. Ojanaho kompuroi ohitustilanteessa kanssakilpailijan kanssa ja Talvinen kuittasi. Lyhyellä loppusuoralla ei enää ollut oikeastaan ohituspaikkaa, riemukas voitto MS Parmalle viiden sekunnin marginaalilla.

– Pari pientä virhettä tuli, selkein niistä vitoselle, kun nousin eri notkoa mitä kuvittelin. Fyysinen vire tuntui hyvältä, mutta yllättävän paljon jäin Ollin juoksuajasta. Reitinvalinnoissa jäi ehkä parannettavaa. Tähän on hyvä päättää kausi varsinkin, kun joukkueessa oli juoksijoita, jotka eka kertaa ykkösessä tai vähintään sellaisia, joilta Halikko-voitto vielä puuttui. Maanantaina uuden harjoituskauden kimppuun, Talvinen tokaisi tyytyväisenä.

Voittoisa ankkuri Arto Talvinen ja selkään taputtajia löytyy.

Aaro Julkusen aloitus sujui nappiin ja seuraava mieskolmikko Oskari Lepistö, Eero-Matti Vainio ja Aaro Ruohola vaihtoi kuusi sekuntia kärjestä toisena. Junioriketju Tessa Salmia, Lotte-Line Ekström ja Jussi Ankelo teki tarkkaa työtä ja nousi piikkipaikalle.

Neljännellä osuudella Samuli Rousku ja Wille Laitamäki tykittivät parhaita yksityisaikoja osuudellaan ja vaikka Anni Heikkonen joutui antamaan 2,5 minuuttia periksi, niin kakkospaikka säilyi.

Viidennellä osuudella koottiin joukkueen kolme juoksijaa yhteen ja siitä pitivät huolen todella kokeneet Juha Peltola, Peeter Pihl ja Samuli Salmenoja. Ero johtaneeseen Lynxiin kutistui puoleen minuuttiin.

Toiseksi viimeinen osuus oli naisille ja sitä vei MS Parmasta 40-sarjassa kaksi Suomenemestarutta ottanut Sanna Paukunen ja Lynxillä kova 16-sarjalainen Salla Isoherranen. Sanna saavutti Sallan, mutta takaa lähestyi nippu naisten valioita. Sanna piti kuitenkin kärkipaikan vaihtoon saakka.

Hieno paikka oli juosta. Yritin varmaa virheetöntä juoksua, mutta ei onnistunut. Keskittyminen oli vaikeaa, kun olin ihan umpijäässä. Lopussa oli vielä paljon voimia ja sain Artolle muutaman sekunnin hyvää Lynxiin, Sanna totesi.