| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

2022 maajoukkuevalinnat tehty

Jussi ja Elsa Ankelo nuorten maajoukkueeseen 2022

 

 

Nuorten maajoukkuevalinnat alkavalle kaudelle on julkistettu Suunnistusliiton sivuilla. Elsa jatkaa ryhmässä ja uutena poikien ryhmään nousee Jussi.

Elsa Ankelo oli maajoukkueryhmässä jo päättyneellä kaudella. Oli pienestä kiinni, ettei paikkaa nuorten arvokisoihin auennut.

Uutena poikien ryhmään nousee H16-sarjan rankiykkönen Jussi Ankelo. Hänellä oli erinomainen kevätkilpailukausi ja hänet tuli valittua 16-vuotiaiden EM-kisoihin. Kausi katkesi kuitenkin Laplands O-Weekin jälkeen, kun jalasta löytyi rasitusmurtuma. EM-kisat oli pakko jättää väliin. Maajoukkueryhmä on tarkoitettu alle 20-vuotiaille. Jussi täyttää ensi vuonna vasta 17 vuotta.

− Rasitusvamma on selätetty ja olen palaamassa asteittain normaaliin juoksuharjoitteluun. Odotan jo innolla maajoukkueleirejä, joita on tulossa kerran kuukaudessa läpi vuoden, Jussi toteaa.

Maija Sianoja on palaamassa vähitellen normaaliin harjoitteluun. Kuva Donatas Lazauskas

A-maajoukkueen ja haastajaryhmän muodostamaan kokoonpanoon kuuluu yhteensä 22 urheilijaa. MS Parman Maija Sianoja valittiin maajoukkueryhmään ja Akseli Ruohola miesten haastajaryhmään.

Akseli Ruoholan kauteen kuuluivat kaikki suunnistuksen arvokilpailut, joissa paras menestys tuli viesteissä Suomen joukkueessa. Maija Sianojan kausi oli repaleinen ja taistelua sitkeän jalkavamman kanssa.
– Kantapääni operoitiin noin 1,5 kuukautta sitten ja nyt on kuntoutus käynnissä. Koko viime kausi oli kuvainnollisesti oikeastaan suossa tarpomista kyseisen vamman takia, ja siksi kausi loppuikin omalta osaltani käytännössä jo heinäkuun MM-kisoihin, Sianoja toteaa.
– Nyt olen kuitenkin positiivisella mielellä. Operaatio meni suunnitellusti ja kuntoutuminenkin on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Onhan tässä tietysti vielä paljon matkaa ns. "normaaliin" harjoitteluun, mutta pienen askelin eteenpäin. Olen kuitenkin ihan optimistinen sen suhteen, että ensi kaudella voisin olla hyvässä iskussa ja juosta kivuttomasti. Matka on kuitenkin vasta alussa, joten maltti on ehkäpä tärkeintä tässä vaiheessa, Sianoja visioi.

Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentajan saappaihin astui juuri ranskalainen Thierry Gueorgiou, jolta ei meriittejä puutu. Moninkerainen suunnistuksen maailmanmestari on viimeeksi toiminut Ruotsin suunnistusliiton päävalmentajana luotsaten Ruotsin maailman ykkösmaaksi. Gueorgiou nimesi valmennusryhmät ensimmäistä kertaa.

Nuorten maajoukkuevalinnat

  • Jamo