| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Anu Ekström parhaissa asemissa finaaliin

Anu Ekstömin hyvä vire jatkui myös neljännessä osakilpailussa. Kolmas voitto FIN5:lla takaa 2,5 minuutin etumatkan perjantaisessa finaalissa. Toisena on takavuosien menestynyt MM-suunnistaja Kirsi Boström.

Tarjolla ollut hyvinkin monipuolinen keskimatkan maasto yllätti monet heti alkurasteilla. Meskusvaarasta löytyi aina nopeakulkuisesta mäntykangasta, kallioita ja avoimia rinnesoita.

Lisäksi ratamestarin sanoin tiheäkasvuisen koivikon peittämää rinnettä, kosteisia korpia ja purouomien lettoja sekä harvennettuja ja hakattuja talousmetsiä. Haastavimmilla radoilla tarjottiin lisäksi tiukkoja rinnerasteja tiheikköisen etelärinteen notkelmissa ja jyrkänteissä.

Liekkö ollut liikaa yritystä, kun päivän kisassa monella suunnistajallamme oli vaikeuksia.  Mahdollisuudet suunnitusviikon kokonaisvoittoihin heikkeni oleellisesti, mutta yksi pitkän matkan kisa on vielä jäljellä. Kun nyt mitään takaa-ajoa ei ole, vaan normaali väliaikalähtö, niin aika paljon on mahdollista.

D20E:ssa Elsa Ankelo jäi minuutin lisää Hilla Pitkäsestä ja oli päivän kolmas. Heti kolmosella tuli vajaan kolmen minuutin virhe ja toista minuuttia lisää radan loppuosalla. Käytännössä kakkostila kokonaistuloksissa näyttää kuitenkin varmistuneen sen verran isoja ovat aikaerot.

Ymmärrettävästi  Ankelon Jussilta ei pitempää kommenttia herunut, sen verran otti tunnon päälle päivän suoritus. Yksi iso virhe takarinteessä pilasi kisan. Ei ollut kunnollista suunnitelmaa ja se kostautui. Kakkonen oli kadoksissa viisi minuuttia. Vaikka loppu meni kärjen vauhtia, sijoitus oli vasta kahdeksas. Jussi lähtee finaaliin kolmospaikalta viisi minuuttia kärjestä.

Topias Muukkonen kompuroi myös alun rasteilla, mutta vähemmän kuin Jussi ja sijoitus oli kuudes ja yhteistuloksissa neljäs.

Venla Lehtonen D16E:ssa sai kokea rinnesuunnistuksen vaativuuden heti ykkösrastilla. Lähes 15 minuuttia meni ylimääräistä aikaa ennenkuin oikea punavalkolippu tuli näkyviin.

– Menin rastista ohi alhaalta ja nousin väärään mäkeen. Siinähän oli ihmettelemistä ja aikaa kului, ennen kuin sain itseni kiinni.

Loppurata meni lähes kärjen vauhtia, mutta sijoitus oli vasta kymmenes. Kun edelle yhetistuloksissa ehti vielä niukasti Saga Wickholm, Venla lähtee finaaliin sijalta kolme.

Samuli Rousku jatkaa H20E:ssa viidentenä. Miehissä Topi Penttinen on yhteistuloksissa kuudes. H50AL:ssa Thomas Ekström on toinen.