Ankelot menestyi nuorten näyttökisoissa

Elsa Ankelo sprinttivauhdissa Espoossa

Nuoret antoivat ensimmäiset näytöt tulevia arvokilpailuja silmällä pitäen. Sprintti juostiin Tapiolan urheilukeskuksen ympäristössä Espoossa ja maastotesti seuraavana päivänä Kisakalliossa. EM-kisat ovat  Liettuassa 17.-23.8. 16- ja 20-sarjoissa ja MM-kisat Turkissa 5.-10.9. 20-sarjoissa.

H16-sarjassa Jussi Ankelo näytti osaamistaan ja juoksuvoimaansa voittaen sprintin ylivoimaisesti. Kakkonen Lynxin Anton Packalen taipui 25 sekuntia. Lisänäyttöä maastotestissä, jossa Jussi sijoittui toiseksi Packalenin jälkeen.

Perus hyvä veto. Alku hieman rauhallisemmin, loppuun kiristäen. Muutama pysähdys, mutta ei suurempia taidollisia haasteita, Jussi tokaisi.

Samassa sarjassa Topias Muukkonen oli yhdeksäs minuutin Jussista ja Lauri Aalto kahdestoista kahdeksan seksuntia Topiaksesta.

Tyttöjen 16-sarjassa Venla Lehtonen oli kymmenes. Poikien 20-sarjassa parhaana Oskari Lepistö oli yhdeksäs 47 sekuntia voittajasta Kouvolan Akseli Virtasesta. Maastotestissä Lepistö näytti kyntensä ja sijoittui päivän kakkoseksi.

Elsa Ankelo oli kakskymppisissä tytöissä sprintin viides vajaan minuutin keulasta. –  Oli fyysisesti kyllä hyvä päivä, mutta liian monet väärät reitinvalinnat pilasivat kisan. Siis siihen nähden sijoitus oli ihan tyydyttävä, vaikka aikaero kasvoikin turhan suureksi, Elsa harmitteli.

Suoritus 8,5 kilometrin maastotestissä oli kuitenkin hyvä. Kolmas tila osoitti juoksuvoimaa löytyvän. Tessa Salmia oli sprintin viidestoista.