Aaro Julkuselle viestin kultaa nuorten EM -kisoissa Makedoniassa

MS Parman Aaro Julkunen on H16-sarjan Suomen mestari keskimatkalla ja nyt myös Euroopan mestari viestissä.

Tuore SM -voittaja Aaro Julkunen saavutti  sijan 11 Sprintin M16 -sarjan EM -kisoissa. Olli Ojanaho (M18) suunnisti kultaan ja Tuomas Heikkilä (M16)  hopealle. – Alku lähti hyvin liikkeelle, mutta lopun muutama koukku tiputti pois mitalivauhdista,  kommentoi syksyllä urheilulukion Turussa aloittava nuori mies.

Toisena kisapäivänä oli vuorossa pitkä matka. Aarolle ja kaikille muillekin suomalaisille maastot olivat haastavia – Minun kisastani tuli farssi, niin oudolta maaston muodot tuntuivat, tein hirveitä pummeja ja jätin vielä rastin vahingossa välistä. Luulin että hallitsisin maaston mutta ei.

Kisa päättyi pettymykseen maalissa, kun kävi ilmi, että leimauksissa oli epäselvää. Viralliset tulokset kisasivuilta. Suomen nuoret suunnistivat yhteensä neljä mitallia.

Aaron suoritukset riittivät viestin joukkuepaikkaan ja kisassa Euroopan mestaruuteen.

Aaro juoksi joukkueessa viestin kakkososuuden, kun avaus osuuden juoksi Teemu Eerola ja ankkurina oli  Tuomas Heikkilä. Tarkempi raportti löytyy SSL:n sivuilta

– Viesti meni parhaiten, vähän taktikoiden ja varmistellen hyviä paikkoja. Virhettä tuli kyllä, mutta ei onneksi liikaa. Kohdalle osui myös paljon hitaampi hajonta mäen yli.