| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

4 Hopeaa ja 6 plakettia SM-erikoispitkiltä, Heinoselle SM-hopea

Erikoispitkillä tankkaus on tärkeää. Eero Heinonen heittää geeliä naamariin, jotta vauhtia riittää loppusuoralle saakka.

Kun vuosi sitten erikoispitkät ratkottiin Orivedellä, niin paljoa ei hämäläismaastot vaihtuneet, kun  siirryttiin Vähäjärven ja Korvenvuoren ympäristöön Tampereen Sorilassa. MS Parman palkintosaalis oli myös nyt samaa luokkaa vuodentakaiseen verrattuna. Tosin ikäsarjoissa ei plaketteja tullut, mutta nuoret paikkasivat sen

SM-erikoispitkien laaja maasto oli erittäin sovelias SM-kilpailuihin ja erityisesti juuri erikoispitkille matkoille. Kisoissa korostuivat kaikki suunnistuksen taitoelementit, erityisesti suunnassa kulku. Monimuotoisuutena oli kolme toisistaan poikkeavaa maastotyyppiä. Oli hämäläistä korpea, vauhdikasta kangasta ja reitinvalintoja tarjoavaa rikkonaisempaa maastoa.

Pääsarjojen ja nuorten kisat toteutettiin yhteislähdöillä ja hajonnoilla, kun taas ikäsarjoissa oli käytössä perinteiset väliaikalähdöt.

20-sarjan plaketistit Niklas Ekström ja Aleksi Karttila pohtimassa kisan tapahtumia Samuli Rouskun kanssa.

Miesten radalla oli kolme lenkkiä, joilla kaikilla oli hajontaa. MS Parman Eero Heinonen nappasi ensimmäisen pääsarjan henkilökohtaisen SM-mitalin sijoittumalla hopealle. Mestaruuden ottanut Turun Metsänkävijöiden Samu Heiska oli reilun minuutin nopeampi 27,2 kilometrin matkalla.

Ensimmäisellä lenkillä Heinonen sai hyvin poimittua omat hajonnat virheittä ja porukka pieneni noin kymmeneen mieheen. Toisella lenkillä oli enemmän hajontaa ja kärkinelikko Aho, Heinonen, Heiska ja Suna erottui muista. Vauhtia lisättiin ja nelikko pieneni kolmikkoon Sunan pudottua yksinään eri hajonalla kyydistä.

− Heiska katosi viimeisellä lenkillä eri hajonnalle ja sai vedettyä vajaan minuutin kaulan. Minulla ja Aaro Aholla oli sama hajonta. Olin päässyt koko matkan fyysisesti aika helpolla ja olin pyrkinyt säästämään voimia loppuun mahdollisimman paljon. Loppuratkaisussa kiri oli vielä hyvin tallella ja sain käännettyä hopeamitalin kotiin. Ensimmäinen pääsarjan mitali kruunasi kauden. Olen supertyytyväinen, Heinonen iloitsi.

Naisten D35-sarjassa Anni Heikkonen otti SM-hopeaa. Paimion edelleen MM-tasollakin suunnistanut latvialainen Inga Dambe oli ylivoimainen ja lähes yhdeksän minuuttia nopeampi.

Lotte-Linella on kärjen tuntumassa kiire eteenpäin.

– Upea maasto! Upeimpia, joissa olen suunnistanut. Täyttä suunnistusta. Viitisen minuuttia tein virhettä. Kompassin käytössä oli ongelmia. Edes puhtaalla suorituksella ei olisi ollut saumoja sijoituksen parannukseen. Matka oli fyysisesti rankka, lopussa hyydyin, Heikkonen totesi.

Sanna Paukkunen D40:ssa oli jälleen mitalivauhdissa ja sijoittui hopealle kolme minuuttia Raseborgin Sara Lindholmin jälkeen. Hopeaa otti myös Timo Peltola H75:ssa.

MS Parman junioriosasto saalisti kuusi SM-plakettia. Suoritukset olivat vaihtelevia. Osa pysyi kärkiletkassa pitkään joutuen lopulta antamaan sen verran periksi, että mitalit jäivät haaveeksi. Toisaalta heti ykkösen hajonnalla saattoi tulla ratkaiseva virhe.

Lähimpänä mitalia olivat Elias Lehtonen H18:ssa ja Lotte-Line Ekström D18:ssa kummankin sijoituttua neljänneksi. H20:ssa Niklas Ekström oli viides ja Aleksi Karttila yhdeksäs. Yhdeksäs oli myös Venla Lehtonen D15:ssa ja Lauri Aalto H16:ssa kymmenes.