18 -pojat kaksoisvoittoon SM -pitkällä

Mitalikolmikko: mestari Aaro, hopeaa Akselille ja pronssia Aaro Aho

Maajoukkuesuunnistajamme Aaro Julkunen ja Akseli Ruohola nappasivat ylivoimaisen kaksoisvoiton Kirkkonummen Meikossa suunnistetuissa pitkän matkan SM-kisoissa. Aaro oli vajaan kymmenen kilometrin reitillä noin minuutin nopeampi. "Tein 5 sekuntia virhettä koko matkalla, huippuveto" tuumi mestari maalissa. Reilun yhdeksän minuutin päästä sai mestari todeta saavansa palkintopallille myös seurakaverinsa Akselin. "Märkää ja raskasta oli, aika optimireittejä onnistuin menemään. Jalat painoivat tänään liikaa." oli hopeamitalistin kommentit. Lauantaina alkanut sade oli tuonut kisapaikalle noin 35mm vettä, joka teki maastosta raskaan ja kisapaikasta kuraisen. Itse kisat saatiin suunnistaa todella hienossa syyssäässä. MS Parmalla oli seitsemän suunnistajaa 18 -sarjan finaalissa.

MS Parman 2020 -ryhmästä palkintojen jakoon pääsivät myös Rasmus Ekström, Anni Valtonen ja Eero Heinonen, joka taisteli mitalista ihan kisan loppuun asti. Harmittavaisesti maajoukkuesuunnistajamme Eero sai todeta Trimtex-ryhmäkaverinsa minuutin paremmaksi.

Nuorempien sarjoissa Oskari Lepistö oli sijalla 11 ja Laura Laukkanen 37. "Tein elämäni parhaimman suunnistuksen karsinnassa, olen niin onnellinen kun pääsin finaaliin" kommentoi Laura viikonloppuaan. Ja totta tyttö puhui, 17 -vuotiaana 18 - sarjassa ja noin hyvät vedot. Molemmat nuoret ovat nostaneet tasoaan ilahduttavan paljon viimeisen vuoden aikana.

Pääsarjoissa parhaiten onnistuivat Maija Sianoja ollen 19. Miesten paras oli hyvään vireeseen nousua tekevä Peeter Pihl.