| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Viestiliiga käyntiin Kevätyöllä

Vuosi sitten kahlattiin jonkun verran lumisissa maisemissa, miten käy tänä vuonna. Ainakin pakkasta luvassa illan hämärryttyä!

Suunnistusvalmentajat ry herätti viime vuonna henkiin suunnistuksen Viestiliigan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Viestiliigan tarkoitus on turvata suunnistajille hienojen viestisuunnistuskokemusten jatkuminen, palvella seurojen tarvetta tähdättäessä suurviesteihin muun muassa Tiomilaan ja Jukolaan. Lisäksi tärkeänä tekijänä on tarjota varsinkin nuorille suunnistajille motivoiva sarja, jossa nuoret pääsevät haastamaan niin nykypäivän kuin entisiäkin mestareita, kertoo Suunnistusvalmentajien puheenjohtaja Mikko Niskanen Viestiliigan tiedotteessa.

Viestiliiga 2019 käynnistyy tänään Turun Kevätyönviestillä Raisiossa. Viestiliigan formaatti säilyy, mutta sprinttiviestin sovittaminen tiiviiseen kilpailukalenteriin ei ole onnistunut.

Uudeksi yhteistyökumppaniksi on lähtenyt ISTV, joka näyttää kisat suorina lähetyksinä ilman tallennusmahdollisuutta.

MS Parma oli vuosi sitten naisten ykkönen ja miehetkin olivat neljäntenä. Tällä kaudella molemmat suhtautuvat menestymiseen varauksella, sillä kalenterissa LiePa ja MS-52 järjestävät SM-viestin syksyllä ja MS-52 on tarttunut yksin myös Viestiliigan finaalin järjestämiseen Oravatonnin yhteydessä.

– Miehillemme viestiliiga ei ole tänä vuonna satsauksen kohde, vaan ennemminkin sieltä haetaan hyviä treenejä ja kokeillaan uusia roolituksia. Pääpaino on nyt vahvasti Tiomilassa ja Jukolassa. Anttolaviestiin tuskin lähdetään, koska samaan aikaan on Jukolaleiri Kangasalla, SM-viestissä ollaan järjestäjinä ja ilmeisesti osallisina jotenkin myös viestiliiga finaalissa. Em. syiden vuoksi myös menestyminen liigassa saattaisi olla hieman hankalampaa. Kauden avaukseen mennään viidellä joukkueeella manageri Samuli Salmenoja kuittaa.

– Viestiliigassa on toki tarkoitus pärjätä, mutta kuten Samuli jo kertoi, se on vaativampaa ohjelman takia. Kevätyöhön lähdemme kokeilumielellä joukkueilla Elsa Ankelo, Sanna Paukkunen ja Tiia Istolahti sekä Essi Hakala, Tuulia Viberg ja Outi Sareila.

Alkukauden harmeina ovat olleet jalkavaivat ja kevääseen  kuuluvat flunssat valitettavasti useamman urheilijan jonkun hetken harmina.

Anastasia Rudnaya ja Maija Sianoja ovat vielä omilla leireillään ulkomailla. Tavoite on saada useampi edustaja MM-kisoihin ja pärjätä pääviesteissä, Tiomilassa ja Venloissa, Veltti Hanhela taustoittaa.

- Jamo

ISTV

Kisasivut