| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Naiset jatkaa Viestiliigan kärjessä

Jannina Gustafsson ankkuroi MS Parman viidenneksi.

Viestiliiga jatkui Tampereella sprinttiviestillä Tampereen teknillisen yliopiston alueella ja sen lähiympäristössä. Tarjolla suurten rakennuskompleksien sokkeloissa pyörimistä. Juoksualusta oli pääosin asfaltti- tai nurmipintaista ja portaikkojakin löytyi.

Puhtaat suoritukset vaativat huolellista reitinvalinnan tekoa rastilta rastille saakka, jotta olisi välttynyt pussin perälle joutumista. Näitä virheitä sitten nähtiinkin.

Viestiliigan ajoittaminen ajankohtiin, jossa kaikki parhaat olisivat mukana näyttää olevan mahdoton yhtälö. Tampere-suunnistuksen yhteyteen  kytketty sprinttiviesti kärsi osanottajien määrästä kuin tasosta eritoten naisten sarjassa.

MS Parma  mukana naisissa kokoonpanolla Sanna Paukkunen-Jannina Gustafsson ja varsin positiivisella suorituksella sijoituksella viisi. Pistepotti karttui 65 pisteellä ja johtopaikka viestiliigassa säilyi 405  pisteellä. Seuraavina ovat KOoVee ja Rastikarhut 380, ja Paimion Rasti 375.

Sanna Paukkunen joutui kovaan kyytiin avausosuudella ja joutui taipumaan pari minuuttia kärjelle ja sijalle 10. – Ei ollut hyviä  suorituksia. Vääriä reitinvalintoja ja vaikka radat oli helppoja, niin toteutin huonosti. Rutiinin puutetta. Sprinttiä on vaikea harjoitella, Sanna totesi.

Jannina Gustafsson nosti sijoitusta kuudenneksi, jonka Sanna säilytti kolmannella osuudella. Ankkuriosuudella Jannina kuittasi Angelniemen ohi vimpparastilla ja viidenneksi.

Ei ollut virheetön kumpikaan osuuteni. Ensimmäisellä juoksin yhdestä risteyksestä liian aikaisin ja jouduin kiertämään ylimääräistä (+15s). Ankkuriosuudella juoksin 1-2 välillä pussiin, kun olin katsonut, että pääsisi läpi vaikka ei päässyt (ehkä +20s). Pystyin kuitenkin kiristämään ruuvia vauhdin osalta ja tuota yhtä virhettä lukuun ottamatta oli sujuvaa menoa. Lopussa sain Angelniemen juoksijan selän näkyviin ja imin sen kiinni vikalle rastille, missä jo leimasin ennen. Oli hauska viesti, Jannina kertoi tyytyväisenä.

Miehissä Eero Heinonen ja Arto Talvinen kartuttivat pistepussia kahdeksannella sijallaan 50 pistettä. MS Parma on nyt neljännellä sijalla ja 285 pisteellä. Pyrinnöllä on 440, Paimiolla 375, ja KooVeellä 317 pistettä.

–  Aloitin rauhassa ja jäin jalkoihin. Kolmosella emitag ei ottanut ensin leimaa ja kolmen minuutin juoksun jälkeen olin jo 33 sekkaa perässä ja sijalla 27. Loppua kohti kiristin ja vaihdossa olin yhdestoista 26 s kärjestä. Maalissa 26s kärjestä ja sijalla 11.

–Toisella vedolla kakkosen reitinvalinta tuli syliin ja otin väärän, koska katsoin että yhdestä talon välistä olisi päässyt (+20s). Kiristin tokalle vedolle vauhtia. Suunnistus sujui ok, välillä aika tökkivää. Juoksu oli heikkoa, jalat voimattomat. En ollut vielä ihan palautunut kai. Loppusija Artosin kanssa ihan fine, Eero kuittasi.

Arto Talvinen ei juurikaan löytänyt päivästään positiivista. – Fyysisesti oli aikamoista konttaamista ja etenkin tokalla vedolla suunnistuksessakin ongelmia. TuMe karkasi lyhyemmällä ykkösellä ja HiKi painui lopun portaissa edelle.

Kakkospari Henrik Väisänen-Henri Kalve oli 16./37 ja 1.23 ykköstä hitaampana.

Henkilökohtaisessa sprintissä Oskari Lepistö oli toinen ja Samuli Rousku kolmas H18-sarjassa. – Yhteislähtönä free choice 2,7km. Vedin ykkösvälillä letkan väärään portaikkoon. Siitä suivaantuneena lisäsin vauhtia ja ohittelin kilpailijoita. Peesasin välillä Kerosta, joka oli kärjessä, mutta tein omiakin valintoja ja sain vahvaa juoksijaa kiinni. Lopussa näin Kerosen koko ajan, mutta pieni epäröinti viimeiselle rastille ja varmistus 2. sijalle. Ihan ok juoksu pienen tauon jälkeen, Oskari analysoi.

  • Jamo

Kisasivut