| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Värisuora SM-keskarilta

Maijalle SM-hopea. Kuva RR.

MS Parman suunnistajat saavuttivat kolme mitalisijaa, yhden kutakin väriä, SM-keskimatkalla, Kouvolan Vuohijärvellä. Akseli Ruohola nappasi jälleen omansa eli kullan kakskymppisissä, Maija Sianoja hopeaa naisten pääsarjassa ja Wille Laitamäki pronssia 16-pojissa.

Maasto oli Salpausselän harju- ja suppa-aluetta, jossa korkeuserot ovat korkeimmillaan  40 metrin luokkaa tarjoten mukavasti "pakollisia" kiertosuuntia syvien jyrkkäreunaisten suppien ja harjujen lomassa. Tarjolla oli myös pienipiirteisestä suppa-kumpareikkoa sekä  tasaisempaa kangasta. Kun tuohon lisätään maastopohjan korkea varvikko ja helteinen keli, niin kaksi starttia parin tunnin palautumisella vaati erinomaista kuntoa.

Ruohola nappasi mestaruutensa 31 sekunnin erolla Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilään.

– Keskittyminen oli tänään ihan sata. Kolmoselle tuli huono reitinvalinta ja toiseksi viimeiselle tosi pieni hermokoukku. Olen todella tyytyväinen näin hyvään suoritukseen, kulta maistui. Loppuverryttely jäi lyhyeksi, kun piti käydä testissä. Jalat kuumuuteen ja rankkaan päivään nähden hyvät, jaksoin painaa ylämäet. Toki sen illalla sitten huomasi, että jotain on tullut tehtyä.

Maija Sianoja osoitti kunnon säilyneen hyvänä. Rankasta EM-viikosta palautuminen on onnistunut. Etenemisvauhti oli koko ajan kärkiluokkaa. Muutamia pikku koukkuja tuli ja yhden ison supan kierto väärältä puolelta.

Jo kilsan kohdalla Maija oli 10 sekuntia kärjessä, mutta 3,5 kilometrin kohdalla 38 sekuntia perässä johtaneesta Anna Haatajasta. Kärjen koukkaukset helpotti Maijan nousua 10 sekunnilla kärkeen puoli kilometriä ennen maalia. Selkeästi paras loppuvauhti näytti jo tuovan mestaruuden, mutta se kosahti viimeiseen rastiin.

– No, kuulutus tuli vahvana korviini ja unohdin suunnistaa loppuun saakka. Loikkasin virran mukana viereiselle viimeiselle rastille ja siihen se meni, Maija tokaisi.

Parinkymmenen sekunnin koukku tarkoitti 2 sekunnin tappiota Göteborgissa opiskelevalle Anna Närhelle rajusta loppusuoravedosta huolimatta.

Aksulle SM-kultaa. Kuva:RR

Tuulia Viberg läksi vauhdikkaasti liikkeelle, mutta ykkösvälillä paikantaminen poikittaisella polulla vei sivulle ja  aiheutti minuutin koukun. Pientä neppailua tuli monissa rastinotoissa. Hyvä juoksuvauhti riitti kuitenkin plaketille kymmenenneksi.

Wille Laitamäki teki tasaisen suorituksen ja oli pitkään kiinni hopeassa. Toiseksi viimeiselle rastille tuli sen verran koukkua, että mitalin väri vaihtui pronssiin. Aleksi Karttila samassa sarjassa sijoittui plaketille kahdeksanneksi.

Miesten pääsarjassa Arto Talvisen vauhti ei tällä hetkellä ole aivan toivotunlaista. Kun nyt mukaan mahtui isompi virhe heti kolmosella ja pari muutakin koukkua, loppusijoitus oli 33.

SM-plaketeille kuudensiksi  suunnistivat Outi Sareila ja Eija Koskivaara. Niukasti plakettien ulkopuolelle jäivät Timo Peltola (7.), Sanna Paukkunen (7.),  Tessa Salmia (11.) ja Elsa Ankelo(12.)

Willelle pronssia. Kuva: RR