Talviselle sprintin SM-hopea

Arto Talvinen kävi hakemassa jälleen yhden SM-mitalin lisää, tällä kertaa sprintistä Liperin Pärnavaarassa.

Aamun karsinnassa kolmas tila irtosi helposti puhtaalla suorituksella, vaikka vauhti oli rauhallista, antaen finaaliin hyvät lähtöasemat.

Finaalin 3,2 kilometrillä oli meno aivan toista. – Kasirasti alamäessä  ei ottanut leimaa vauhdissa, joten piti palata leimaamaan ja vielä heti rastilta lähdön jälkeen ajoin ekasta risteyksestä ohi, kun en ollut vielä kunnolla kattonut seuraavaa väliä. Tosi paljon oli isoa uraa ja tosi paljon oli kanssa mäkeä, jossa olis pitänyt jaksaa hiihtää, Talvinen kertoi.

Mestaruuden vei Pohjantähden Samuli Schroderus 32 sekunnin marginaalilla ja kasirastin kiemuroissa väliaikojen mukaan hukkui 26 sekuntia.

Miehissä Eero-Matti Vainiolla mono ei ollut syönnillä. – Jo karsinnassa tuli pari virhettä ja finaalissa yksi iso, ja hiihtokin oli vaisua. Virheittäkin olisin ollut ynnämuita sijoilla. Vainio oli neljästoista.