Talviselle keskimatkan SM-hopea

MS Parman Arto Talvinen jatkoi talven hyviä suorituksiaan nappaamalla jo toisen SM-hopean, tällä kertaa keskimatkalta Valkealammen hiihtokeskuksessa Alajärven Lehtimäellä. Miesten pääsarjassa Eero-Matti Vainio oli yhdeksäs.

Talvinen jäi voittajasta Laitasaaren Vedon Aleksi Karppisesta vajaat kaksi minuuttia hankalia reitinvalintoja sisältäneellä radalla. Virheettömälläkään suoritukseen ei mestaruuteen olisi ollut tällä kertaa jakoa.

‒ Ihan hyvä kisa oli. Vikalla välillä tuli 15 sekkaa koukkua. Muuta en osaa sanoa ennenkuin näen kartan uudelleen ja pystyn analysoimaan reitinvalinnat, Talvinen totesi.

Eero-Matti Vainio on koko talven ollut aivan terävimmän kärkiryhmän tuntumassa, mutta läpimurto arvokilpailutasolla antaa vielä odottaa. Mitään suurempia virheitä ei tullut. Se mitä jäin, jäin käytännössä hiihtämällä. Se oli sitä tasoa, mitä tässä koko kauden on ollut, Vainio tokaisi.

Junioreista parhaiten suunnisti Essi Rantanen, 14, joka tyttöjen 16-sarjassa oli kolmastoista ja jäi SM-plaketista 22 sekuntia.