| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Talvinen NUTsin kakkonen 56 kilometrillä

Lähtötohinaa Pallashotellin kupeessa, Talvinen mietteliäänä.

Arto Talvinen läksi kokeilemaan siipiensä kantavuutta 56 kilometrin Pallas-Hetta reitille, jolla nousuja ja paikoin hyvinkin louhikkoisia osuuksia riittää ja tietysti myös jarruenergiaa tarvitsevia alastulorinteitä. Arton kokeilu onnistui, hän saapui Enontekiön keskustaan toiseksi nopeimpana. Lähes koko matkan johtaneeesta Lukas Naegelesta hän jäi 3.21

NUTS Pallas 56km/4.32.00.  - Aika hyvin onnistui vauhdinjako ja tankkaus kisan aikana. Oikeastaan missään vaiheessa ei loppunut energiat. Pyhäkerolta laskeuduttaessa kipeytyi etureidet lopullisesti ja tiepätkällä etenkin alamäessä jokainen isku sattui. Näin pitkät kisat on kyllä paras juosta yksin ettei tuu juostuu millään pätkällä liian kovaa. Oli hieno tapahtuma, Arto kommentoi.

Startti oli pallashotellin pihalta. Aika nopeasti kärkeen nousi Paimion Fredric Portin seuranaan ultrajuoksun ammattilaisia. Totaalinen toppi tuli kuitenkin n. 35 kilometrin jälkeen, jossa miehen oli taivuttava ottamaan kävelyaskelia pitkässä nousussa. Naegele meni menojaan ja aika nopeasti tässä vaiheessa n. minuutin päässä juossut Talvinenkin  paineli ohi. Portin oli maalissa kahdeksas 41 minuuttia kärjestä.

Kolmas oli TuMe:n Antti Parjanne 11 minuuttia Talvisesta Sami Vähäsen oltua seuraava.

Naisten sarjassa Laura Portin oli 24. käyttäen aikaa runsaat seitsemän tuntia. Ville ja Sanna Laine nautiskelivat rapiat alle yhdeksän tuntia ja Anna-Sofia Koivuniemi muutaman minuutin kauemmin. Maaliin selvisi sallitussa ajassa n. 550 osanottajaa.

Ylläs-Hetta 134 kilometrin reitillä Laitilan Jyskeen Asmo Vuorenpää oli 17.  käyttäen reittiin n. 21 tuntia, 5,5 tuntia enemän kuin matkan tunnilla voittanut ammattilainen Hamal Villar Lázarro. Koko reitin selvitti 30 tunnissa tasan 100 osanottajaa.

Perjantai illan kolmella kympillä nopein oli TP:n Florian Howald, joka käytti aikaa 2.20. Seuraavina olivat Hannu Airila ja Jere Ahonen. Myös Mikko Määtän nimi näkyi listoilla ja gps-seurannassa. Reitin vaellukseen meni aikaa 5 tuntia ja vartti.

Liekkö muita tuttuja ollut tapahtumassa mukana, vaikea todeta, kun osalla on tekaistuja "seuroja" ja vielä useammalla vain oma nimi.