Stepan Kodeda viides Euromeetingin keskimatkalla

Tostaina käyty Euromeeting keskimatka sujui suomalaisilta odotusten mukaisesti. Tarjolla oli sateisessa säässä juostu nopeatempoinen ja juoksupainotteinen kilpailu.

- Maasto oli odotetun juoksupainotteista, mutta kilpailu oli myös suunnistuksellisesti hirveän helppo. 20 joukkoon päätyneet urheilijamme tekivät tasapainoisia suorituksia. Kilpailusta jäi positiivinen maku, sillä moni nuori oli tyytyväinen suoritukseensa, valmentaja Antti Örn kertoi kilpailun jälkeen.

Parhaiten skotlannin maastoissa selvisivät niin miehissä kuin naisissa ruotsalaiset. Miesten kilpailun voitti William Lind ennen jo sprintissä otteitaan näyttänyttä Sveitsin Martin Hubmannia. MS parman Stepan Kodeda juoksi myös loistavasti sijoittuen viidenneksi vain 43 sekuntia voittajasta.  Naisissa voiton vei Ruotsiin Alva Olsson.

Suomalaisnaisista parhaiten onnistui seitsemänneksi suunnistanut Outi Ojanen, joka jäi voittaja Olssonille vain hiukan yli minuutin. Maija Sianoja oli nyt neljästoista ja Tuulia Viberg 40:s.

- Outilla ei tullut isoja virheitä, mutta useita hyvin hyvin pieniä muutaman sekunnin korjauksia olisi voinut tehdä. Tiukassa kisassa se merkitsee paljon, Örn analysoi ja kertoo naisen iloinneet sateisesta säästä, joka toi ylimääräisen vaihteen menoon.

Paras suomalainen miehissä oli 15. suunnistanut Aaro Asikainen. Hän jäi voittajalle 1,5 minuuttia.

- Aaron suoritus oli erinomainen. Kilpailu on älyttömän tiukkaa ja puoli minuuttia parempi juoksu olisi nostanut miehen kuudenneksi, Örn laskeskeli.

Euromeeting, keskimatka, Skotlanti, 1.8.

Naiset 1) Alva Olsson SWE 30.27, 2) Silje Jahren NOR 30.36, 3) Josefine Engstrom SWE 30.40, 4) Sarina Jenzer SUI 30.46, 5) Linnea Gustafsson SWE 31.09, 6) Karolin Ohlsson SWE 31.43, 7) Outi Ojanen 31.19, 12) Sofia Haajanen 31.47, 13) Sari Anttonen 32.29, 14) Maija Sianoja 32.29, 36) Anna Närhi 35.17, 40) Tuulia Viberg 35.34, Marika Teini kesk.

Miehet 1) William Lind SWE 31.07. 2) Martin Hubmann SUI 31.30, 3) Baptiste Rollier SUI 31.38, 4) Ralph Street GBR 31.48, 5) Stephan Kodeda CZE 31.50, 6) Martin Regborn SWE 32.12, …, 15) Aaro Asikainen 32.38, 33) Einari Heinaro 34.52, 42) Jesse Laukkarinen 35.45, 47) Olli-Markus Taivainen 36.15, 47) Topias Tiainen 36.15, 52) Otto Simosas 36.35, 62) Miika Suominen 37.24