| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sprinttiviestistä SM-kisoihin

Viestin lähtö on juuri tapahtunut ja naiset ensin liikkeelle.

Sprinttiviestit suunnistettiin helteisessä säässä aivan Sauvon keskustassa. Missä lienee ollut vika, mutta osanottajia kisa ei vetänyt. Pääsarjassa ja nuorissa oli jaossa pääsylippuja SM-kisoihin.

Samanaikaisissa EM-kisoissa on nippu huippuja ja 16-20-sarjalaisia oli parikymmentä keskittymässä viikonvaihteen testikisoihin, eniten MS Parmasta 10. Ikäsarjoissa oli vain muutama joukkue.

Käytännössä seurat olivat liikenteessä ns. kakkos-kolmosjoukkueilla hankkimassa SM-paikkoja. Ehkä Ankkurilla oli kovin tiimi tulessa. Junnujen sarja on H/D18. Nyt seurat tavoittelivat SM-paikkoja 13-15-vuotiailla suunnistajilla. Herää kysymys, oliko kaikki loppuun ajateltu tapahtuman ajankohdan suhteen.

MS Parman tavoitteena oli kaksi SM-paikkaa H/D21:ssa ja se tuli saavutettua. Joukkueet olivat kolmas ja neljäs ja kakkonen oli edellä ykköstä. Joukkueissa juoksivat Sanna Paukkunen, Arto Talvinen, Samuli Salmenoja ja Noora Koskinen. Ykkösessä olivat Outi Sareila, Eero-Matti Vainio, Henri Kalvee ja Jannina Gustafsson. Voiton vei Paimio ennen Angelniemeä.

Samuli Salmenoja ja Noora Koskinen viimeisessä vaihdossa.

Junnuissa MS Parma olisi ansainnut hyvällä suorituksellaan paikan SM-kisoihin. Nyt vaan kävi niin, että yksi tuomarineuvoston jäsen oli kiinnittänyt huomion joukkueen avaajaan, joka tuli viimeiselle rastille pallokentän aidan väärää puolta.  Joukkue tuli loppukalabaliikissa hylättyä.  Joka tapauksessa tästä jäi ikävä sivumaku ja nuorille paha mieli, vaikka sääntökirjainta noudatettiinkin.

Itseasiassa vain kolme joukkuetta nuorista selvisi puhtain paperein maaliin saakka ja kolmonen hävisi voittajalle lähes 40 minuuttia. Neljä joukkuetta hylättiin.

H/D40-sarjassa MS Parma oli täysin ylivoimainen joukkueella Anu Ekström, Thomas Ekström, Olli Mattila ja Eija Koskivaara.