| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

18-pojille ja seitsenkymppisille viestin SM-kulta

18-pojille Suomen mestaruus. Oik. Rasmus, Aaro ja Akseli.

MS Parma uusi Suomen mestaruutensa poikien 18-sarjassa Kurikassa sunnuntaina. Joukkue oli nyt yllättävän tiukoilla, sillä ankkuriosuuden puolivälissä Helsingin Suunnistajat leimasi ensin, mutta lopussa Akseli Ruohola kiskaisi parin minuutin marginaalin ja juoksi voittoon.

Santavuoren-Meskaisvuoren maasto on pääosin avokalliomaastoa, jossa korkeuserot ovat pohjalaismaastoihin verrattuna tavanomaista korkeammat ja rikkonaisista rinteistä löytyi vaativia rastipisteitä. Maaston yleisilme muuttui vuoden aikana, kun alueelle rakentui 17 tuulivoimalaa käsittävä Santavuoren tuulivoimapuisto. Myllyjen paikat ja uusi tiestö myllyille rikkoi suunnistusmaastoa, mutta vaativille radoille ei niistä ollut haittaa.

Rasmus Ekström juoksi hienon avausosuuden vaihtaen toisena vain 50 sekuntia kärjestä. Aaro Julkunen jatkoi vauhdikkaasti, mutta kolmen minuutin virheet rasitteenaan pystyi kuitenkin tuomaan joukkueen kärjessä vaihtoon. Kymin Suunnistajat oli neljän sekunnin päässä ja pahin vastustaja HS parin minuutin päässä.

‒ Uskoin aikaeron takaa tuleviin riittävän, kun vain rastit löytyisi suoraan. HS sai kuitenkin kiinni ja sitten mentiin pari väliä yhdessä. Jälkimmäisellä hajonnalla otin oman rastin sujuvasti ja HS:n pummatessa omaansa. Loppuun tuli vielä hermoilua, mutta fiilis oli huikea, kun pääsin viimeiselle rastille. Jännitystä siis oli metsässä, iloitsi Ruohola taiston tauottua.

Arto Talvinen juoksi onnistuneen kakkososuuden.

Miehissä MS Parman manageri Samuli Salmenoja piti kahdettatoista tilaa perussuorituksena, yhdellä lisäonnistumisella plaketti olisi ollut saavutettavissa. Joukkueen huippuonnistuja oli Arto Talvinen toisella osuudella.

Matti Koivisto ei onnistunut avauksessa. Pari isompaa virhettä kasvatti eron kärkeen kuuteen minuuttiin ja joukkue oli 25. Arto Talvinen siirtyi välittömästi ohituskaistalle ja suht' puhtaalla suorituksella nosti joukkueen kolmanneksitoista.

Parin minuutin virhe osui Peeter Pihlille puolimatkaan, mutta hyvä loppuveto säilytti sijoituksen. – Yritin ottaa alun aggressiivisesti , kun plakettiin oli vain 3 minuuttia ja juoksukin tuntui hyvältä. Pari virhettä tuli alkumatkasta, mutta lopussa otin mitä oli otettavissa. On mennyt turhan pitkä aika siitä, kun on saanut plaketin kaulaan  SM-viestissä.

‒ Kaksi joukkuetta kymppisakkiin on ihan hyvä suoritus, mutta ykköseltä odotin paljon parempaa, naisten manageri Veli-Matti Hanhela totesi. Tiia Miettinen avausosuudella teki yhden neljän minuutin virheen ja kun kipeä nilkkakaan ei tykännyt maastopohjasta kasvoi ero kärkeen lähes seitsemään minuuttiin. Juoksuvauhtiinsa tyytymätön Tuulia Viberg toisella osuudella pummasi saman verran. Joukkueen onnistuja oli Maija Sianoja ankkurina, mikä riitti seitsemänteen tilaan.

Essi Valtonen nosti joukkueensa D16-sarjassa viidenneksi toisella osuudella.

Seuran kakkonen kulki runsaat pari minuuttia ykkösen edellä, kun Susanna Tervo juoksi hyvin. Sanna Paukkunen nosti joukkueen kymmenenneksi ja vajaan minuutin päässä  seuraavana oli ykkönen. Ankkuri Anni Heikkonen hilasi joukkueen pari pykälää ylemmäsi.

SM-plaketeille MS Parma sijoittui sarjassa H20 ja D20. Pojat ottivat sen mitä oli otettavissa, eli neljännen tilan joukkueella Eero Lapila, Aaro Ruohola ja Eero Heinonen.

Tytöt oli yhdeksäs joukkueella Essi Rantanen, Petra Väliheikki ja Anni Valtonen.

16-tytöillä oli hyvät saumat plakettiin vielä toisen osuuden jälkeen, kun Elsa Ankelo ja Essi Valtonen olivat osuutensa juosseet. Viidenneltä sijalta lähteneelle Anni Aholle sattui nyt vaan loistavan alun jälkeen  huono päivä, niin nuorille suunnistajille vaan joskus käy. 16-poikien viesti tyssäsi ankkuriosuudella pahaan loukkaantumiseen.

KULTAA H70-SARJASSA

Ikäsarjojen SM-viestit suunnistettiin Kalapään lammen itäpuolisessa avokalliomaastossa Vöyrissä sunnuntaina. MS Parman H70-joukkue otti ylivoimaisen voiton yli kuuden minuutin marginaalilla.

Avausosuudella Jaakko Hörkkö antoi periksi 3,5 minuuttia kärkijoukkueen vauhdille vaihtaen kahdeksantena. Hannu Vannas supisti eron alle minuuttiin toisella osuudella ja toi viestin Timo Peltolalle jo toisena Suomusjärven Sisun jälkeen.

Peltolan suunnistusvarmuus ratkaisi pelin Suomusjärven pummatessa. Osuutensa selvästi nopeimpana hän varmisti Suomen mestaruuden.

KUVIA_NR

KISASIVUT