Kuusi mitalia SM-sprintistä

Essi Rantanen spurttaa SM-hopealle

SM-sprintin mitaleista kilpaili vajaat 1800 suunnistajaa Vaasassa lauantaina, kun ensimmäistä kertaa kaikki ikäluokat olivat samassa kilpailussa. Suomen mestareiksi suunnistivat  MS Parman Matti Koivisto ja Eija Koskivaara.

D17-sarjan SM-hopealle suunnisti MS Parman Essi Rantanen tehden samalla paluun huipulle. Pitkään jatkuneet jalkaongelmat ovat pitäneet huippujuniorin välillä sivussa ja arvokisojakin on ollut parempi jättää väliin. Pyöräsuunnistus välipalana on ollut kuitenkin piristävää.

Karsinta oli helppo, mutta silti tein ison yli minuutin virheen. Finaali oli vaikeampi, mutta lähdin kisaan tekemään omaa hyvää suoritusta enkä odottanut itseltäni ihmeitä. Selvisin ilman virheitä ja juoksukin tuntui pitkästä aikaa melko hyvältä. Arvostan mitaliani erittäin paljon. Vaikean kauden ja ongelmien jälkeen alkaa vihdoin näkyä valoa tunnelin päässä, vaikka ei ongelmat vielä ole kokonaan selätetty, Rantanen totesi.

SM-pronssille ylsi  Akseli Ruohola H18-sarjassa. Tuli vain yksi pieni virhe, mutta jalat eivät liikkuneet tarpeeksi kovaa. Loppuun pystyin kuitenkin  kiristämään ja ottamaan kiinni, mikä on positiivista, Ruohola tokaisi.

Akseli Ruoholalle SM-pronssia.

Matti Koivistolle SM-kulta H35:ssa.

D35-sarjan hopean otti MS Parman Sanna Paukkunen ja D45-sarjan pronssin Reeta Kolkkala. SM-plakeilla olivat MS Parman Sami Hämäläinen, Maija Sianoja, Aaro Julkunen, Rasmus Ekström, Aleks Hiidenhovi, Oskari Lepistö, Anni Valtonen, Elsa Ankelo, Timo Peltola ja Matti Lainema.

Miesten pääsarjassa MS Parman Sami Hämäläinen ja Arto Talvinen tekivät perussuoritukset niin aamun karsinnoissa kuin iltapäivän A-finaalissa ollen peräkkäin sijoilla 16 ja 17 ja ulkomaalaisten takia SM-kisassa sijoilla 10 ja 11.

Hämäläinen selvisi karsinnoista finaaliin parin sekunnin marginaalilla ottaessaan homman turhankin varman päälle. Finaalissa oli vaikeus jo löytää K:lle ja suoritukseen mahtui muutama pieni ajanhukka. – Viime vuoden SM-sprintin kaltaista tsemppiä ja iskua en saanut päälle, mutta onneksi sekunnit oli puolella tänään ja uran toinen miesten henkilökohtainen plaketti kouraan! Talvinen jäi Hämäläisestä yhden sekunnin.

Eija Koskivaaralle SM-kultaa D50:ssa

Naisissa Maija Sianojalle seitsemäs sija oli pettymys karsintavoiton jälkeen. – Finaali oli fyysisesti paljon nihkeämpää kuin aamulla. Juoksu oli puristamista, mutta olishan se vauhti riittänyt. Yleisörastilla olin vielä mitalisaumoissa, mutta rastilla saatu päähänpisto reitinvalinnan vaihtamisesta tuli kalliiksi, 16 sekuntia takkiin. Harmittaa! Lisäksi vedin vielä lipat metsässä matkalla vikalle rastille ja tyypillinen hyvä loppuvetoni jäi vain unelmaksi, kahdeksan sekunnin tappiolla. Huono maku jäi tästä kisasta, mahkut olisi ollut vaikka mihin, mutta ei tänään, 26 sekuntia Merja Rantasesta jäänyt Sianoja kuittasi.

Tuulia Viberg jäi tiukassa sekuntitaistossa plakettien ulkopuolelle sijalle 11. – Ihan ok- suoritus. Muutamassa kohdassa olisin saanut viisi sekuntia nipistettyä pois. Juoksussa ei ole sellaista samanlaista lentoa, kuin joskus on ollut.

Tiia Miettinen oli 22. luonnehtien juoksuaan puuroksi. Juoksupainotteisessa sprintissä oli pitänyt olla paremmassa iskussa.