| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja yllättyi voitostaan

Maija Sianoja napsi EM-näyttökisoista sijat 3, 2 ja 1. Kuva Kestävyysurheilu.

MS Parman Maija Sianoja oli lopulta varsin ylivoimainen pitkän matkan EM-näyttökisassa FinnSpringissä Serenan vesipuiston maastoissa. Jo kisoihin valituista Anna Haataja jäi kaksi minuuttia ja Sari Anttonen vajaat kolme minuuttia. Kolmanneksi parasta vauhtia pitänyt Marika Teini kävi hylkäyttämässä itsensä, kun oli vahingossa juossut kielletyllä luonnonsuojelualueella.

Jos oli Sianoja voitostaan vähän yllättynyt, niin samaa lausahti päävalmentaja Petteri Kähäri TV-haastattelussaan. Toki hän oli kisalippua  Sianojalle jo suunnitellut aiempien näyttöjen perusteella, mutta pitkän voitto sen nyt vielä vahvisti. Sianoja ilmaisi kiinnostuksensa  EM-kisoissa erityisesti sprinttiin, keskimatkaan,  maastoviestiin ja mahdollisesti pitkään  matkaan. Maanantai-aamuna viimeistään kisajoukkue matkavalintoineen julkistetaan.

Sianoja ei ole erityisesti panostanut pitkään matkaan. Kuukauden mittainen etelän leiri oli kuitenkin sujunut erinomaisen hyvin kuten koko talvikausi ja sen myötä kestävyysominaisuudetkin ovat parantuneet.

– Tiesin viime viikonlopun perusteella, että kunto riittää viiden joukkoon, mutta en odottanut voittoa.  Muutama pieni virhe tuli, pari minuuttia nopeampi suoritus olisi ollut ilman niitä haarukassa. Maasto oli erittäin rikkonaista, mutta perhosilla ja loppulenkillä taas tosi pienipiirteistä, kertoi Sianoja.

Alussa tuli pientä haahuilua ja kahden kilsan väliajoissa oli tullut minuutti takkiin johtaneeseen Anna Närhiin. Pieniä virheitä teki  jatkossa moni muukin ja kisan pisimmän rastivälin onnistunut reitinvalinta ja toteutus antoi Sianojalle minuutin etumatkan. Loppumatkasta tuo ero tasaisesti kasvoi toisella minuutilla.

Sunnuntain viestiin Sianoja ei osallistu, vaan keskittyy palautumiseen. Ennen EM-kilpailuja ohjelmassa on vielä 10Mila.

Tuulia Viberg sijoittui harmittavasti kuudenneksi, mikä joukkuepaikkaan on liikaa. Kahden minuutin tappio Maijalle pitkällä rastivälillä söi mahdollisuudet neljän sakkiin.

Anastasia Rudnaya teki liikaa virheitä sijoittuen kymmenenneksi. Heti alkuun Marika Teini nappasi kaksi minuuttia kiinni. Pitkä seiskaväli epäonnistui pahasti, tappiota Maijalle 4,5 minuuttia.

–Kyllä pisti  matka pikkupojan hiljaiseksi ja väsyneeksi. Suunnistuksellisesti hyvää tekemistä. Tänään rastinotot olivat sujuvia, mutta rastiväleillä taas tuli ajautumista ja turhaa mutkittelua. Maasto oli todella rikkonainen ja polkurikas, mikä teki kisasta omalla tavallaan tosi raskaan - kovaa rynkytystä. TOP10-sija lämmitti mieltä kyllä paljon. Juoksufiiliksestä jäi kaksijakoinen fiilis, nousujohteinen kisa kuitenkin, viisi minuuttia voittaja Hannu Airilalle jäänyt Akseli Ruohola totesi.

Tessa Salmia oli kolmas D16E:ssa

Myös Ruohola jättää viestin väliin ja keskittyy palautumiseen.

Miesten eliitti-B:ssä Peeter Pihl osoitti kunnon alkavan löytyä, kisa oli kuitenkin pitkä 16 kilometriä. Neljäs tila perusviestimiesten joukossa oli hyvä suoritus.

Kakskymppisten eliitissä Ferreira Ricardo Esteves antoi manageri Salmenojalle vahvan näytön nykykunnostaan 10Milaa ajatellen. Yhden rastin 1,5 minuutin virhe pudotti pojan kärjestä kakkoseksi. Muitten veijareitten esitykset menivät pettymysten puolelle.

H40-sarjan voitti Juha Peltola juosten Ricardon kanssa samanmittaisen radan suht. samaa vauhtia. Löytyyköhän miehen nimi jo manageri Salmenojan listoilta! D21A:n voitti Sanna Paukkunen ja H13-sarjan Jussi Ankelo.

D16E:ssä Tessa Salmia osoitti olevansa todellinen vahvistus tyttötiimiin. Hän menetti johtopaikkansa vasta vähän ennen loppua 1,5 minuutin virheeseen ja sijoittui kolmanneksi. Elsa Ankelo oli seitsemäs.