| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja toinen maailmancupin finaalissa

Maija Sianoja maailman cupin finaalissa huippusuoritukseen. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Maija Sianoja ylsi maailmancupin päättäneessä sprintissä uransa parhaaseen sijoitukseen. Upea kakkosija irtosi koko maailmancupin voittaneen Ruotsin Tove Alexanderssonin jälkeen. Aikaero maalissa oli 22 sekuntia. Sveitsin Judith Wyder oli kolmas neljä sekuntia Sianojasta. Tuo pieni ero syntyi aivan radan lopussa.

Päättynyt kausi on ollut Sianojalle kansainvälinen läpimurtokausi, johon päätöskisan kakkossija oli kirsikka kakun päälle.

– Kausi on ollut hieno. Tänään tuli tasapainoinen suoritus, vaikkakaan ei mikään huippu. Pieniä virheitä tuli ja ihan kaikilla väleillä en tehnyt optimaalisinta reittiä. Suoritus oli kuitenkin hallussa koko ajan, eikä pysähtelyjä tullut, Sianoja kertasi kisan jälkeen.

Nousu ensimmäistä kertaa uralla kansainvälisen kisan palkintokolmikoon oli pienoinen yllätys Sianojalle.

– En uskonut tämän riittävän ihan kakkossijaan, ehkä kuuden joukkoon. Fyysisesti kisa sujui paremmin kuin odotin, Sianoja arvioi rankan kisarupeaman päätteeksi Suunnistusliiton tiedotteessa..

Sianojan tavoin seitsemänneksi sijoittunut Närhi iloitsi uransa parhaasta kansainvälisestä arvokisasijasta.

– Tasaista ja hyvää tekemistä, isoja virheitä ei tullut. Tämä oli sellainen perussuoritus, jota olen hakenut pitkin kautta. Koko kausi on maistunut erittäin hyvältä, se kelpaa, iloitsi Närhi.

Alexandersson voitti viidennen kerran peräkkäin maailmancupin kokonaiskilpailun. Teini oli parhaana suomalaisena neljäs, Sianoja nousi päätöskisan myötä seitsemänneksi ja Närhi 19:nneksi.

Raskas maailmancup-viikonloppu alkoi knock-out sprintillä Siinä Sianoja ylsi semifinaaliin, mutta osui kohdalle kovempi erä. Kun alussa tuli vielä yksi huono reitinvalinta, jossa hän putosi viimeiseksi. Kun ero eka väliajassa oli finaalipaikkaan 10 sekuntia, kuihtui se lopussa neljään ja erän kolmanneksi.

Sprinttiviesti Suomen ykkösjoukkueessa jäi ankkurina taitoharjoitteluksi, kun hylkäys iski jo toisella osuudella.

Keskimatkan maastossa todella paljon korkeuseroja sekä paljon jyrkänteitä ja jättikokoisia lohkareita.Reilusti kiertävät reitinvalinnat olivat valttia. Hyvä alku tärvääntyi lyhyellä kutosvälillä, jossa suoraan jyrkkään rinteeseen meno vihreän läpi vei kuitenkin reilusti sivuun. Jatkossa kiertävät reitinvalinnat oli helpompi tehdä.Väliajoista päätellen Maijalla ei lopussa ollut enää kaasu pohjassa, vaan fokus oli jo sunnuntain sprinttiin.

Anastasia Rudnaya, Artem Popov ja Sami Hämäläinen keräsivät kokemusta tulosten jäätyä vielä vähänpiiloon.