| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja MM-kisoihin

Maijan sprinttivauhtia Latviassa

Maijan sprinttivauhtia Latviassa

Viimeiset näytöt elokuussa Latviassa pidettäviin suunnistuksen MM-kisoihin annettiin viikonvaihteen kolmessa katsastuskisassa tulevan kisan tyyppimaastoissa Latviassa. MS Parman Maija Sianoja osoitti sprintissä ja keskimatkalla sellaista vauhtia, että valinta MM-kisoihin on nyt selvä.

Näyttökisoissa katsastivat kaikki suunnistuksen huippumaat joukkueitaan antaen samalla hyvän vertailupohjan kansainvälisestä vauhdista myös suomalaisille.

Toiseksi perjantain sprintissä sijoittunut Sianoja kuvasi kisaansa perussuoritukseksi. – Lähdin varmasti, että sain suunnistuksen eteen. Juoksu kulki paremmin kuin Jukolassa ja se tuntuu hyvältä, mietti Sianoja kisan jälkeen. Seurakaveri Tuulia Viberg oli kuudes.

Myös keskimatka sujui suuremmitta ongelmitta alun pienen haparoinnin jälkeen. Vajaan minuutin tappiolla voittaja Anna Närhelle irtosi katsastuksen kolmas tila. –  Kakkoselle pieni kupru, kun olin vähän liian alhaalla rinteessä, mutta muuten alkumatka kutoselle saakka meni tosi hyvin.  Sain edellä lähteneitä kiinni ja jostain kumman syystä kadotin oman suunnistusrytmin ja jalkakin alkoi  painamaan.  Periaatteessa informaatio oli vain positiivista, kun selkiä tulee vastaan. Sitten vielä yksi rastinottovirhe ja pari huonompaa reitinvalintaa. Loppumatka oli kyllä todella raskas ja penkka- puskarinnevalinnat ei yhtään ainakaan helpottaneet sitä.

Tuulia Vibergin kisa kaatui ykkösen kahdeksan minuutin pummiin.

Kovassa helteessä juostussa pitkän matkan kisassa Sianojalla oli keskittymisvaikeuksia. – En näköjään jaksanut keskittyä enää kolmatta päivää putkeen. Fokus oli vähän hukassa ja se näkyi myös etenemisessä. Kiertelin ja kaartelin liikaa ja jalkakin oli vähän laiska. Jäin vauhdillisesti liikaa mukavuusalueelle ja ajatuksen harhailu näkyi mutkittelevana etenemisenä, Sianoja pohdiskeli. Myös pitkien rastivälien reitinvalinnoissa tuli selkeitä virhearvioita ja yhdelle rastille  vielä rastinottovirhe. Päivän sijoitus oli kahdeksas kuusi minuuttia päivän nopeimmasta Sofia Haajasesta.

Jamo

Tulossivut gps-seurantoineen