| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja kolmas keskimatkan MM-katsastuksissa

 

Maija keskimatkan kolmonen MM-katsastuksissa

Tampereen Pyrinnön Venla Harju ja Kalevan Rastin Miika Kirmula voittivat keskimatkan MM-katsastuskilpailut Rautalammilla juhannussunnuntaina. Naisten 4,4 kilometrin kilpailussa Harju oli 38 sekuntia nopeampi kuin toiseksi sijoittunut Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen. MS Parman Maija Sianoja oli kolmas vajaa kaksi minuuttia Harjusta.

Suonenjoen Vasaman isännöimässä keskimatkan kilpailussa lämpötila ei kiusannut perjantain tavoin, mutta Hanhitaipaleen kisamaasto koetteli suunnistajien fyysistä ja taidollista kapasiteettia. Moni kokenutkin kilpailija sortui radalla jättimäisiin virheisiin.

Sianojalla lähtökohdat eivät olleet parhaimmillaan, kun alla oli totaalisen epäonnistunut kisa pari päivää aiemmin. Alku sujui kuitenkin hyvin Sianojan johtaessa kisaa rasteilla 7 ja 8. Kympille tuli minuutti takkiin ja varvauksen jälkeiseen koukkuun 45 sekkaa.

– Suht´  hyvin sain latauduttua, vaikka perjantai tietysti harmitti. Tänään oli kuitenkin uusi kisa ja uusi mahdollisuus. Rata oli haastava ja fyysisesti en joutunut siksi kovin koville. Etenin suunnistuksen ehdoilla, mutta lopussa varvauksen jälkeen hairahduin käymään miesten rastilla, kun lippu näkyi silmiin, vaikka paikka ei näyttänytkään omalta. Harmittava koukku, mutta perjantain jälkeen kuitenkin positiivinen suoritus. MM -paikka taitaa kuitenkin jäädä haaveeksi, Sianoja aprikoi.

Akseli on kuudes.

Akseli Ruohola oli katasastuksen kuudes 2,5 minuuttia Kirmulasta. Hän menetti heti lyhyellä ykkösvälillä 30sekuntia ja oli 52. Pitkällä välillä saattoi eroa syntyä reitinvalinnoissa, kun kärki oli  minuutin  nopeampi. Viimeiset 12 minuuttia sujuivat kärjen tahtiin.

– Tänään oli fyysisesti jo hyvää menoa. Tosi hätäistä suunnistamista. Monelle rastille rastiympyrässä virhettä. Sen lisäksi parilla välillä turhaa ajautumista, unohtui kompassi. Tänään vauhti oli hyvää, mutta ei pysynyt suunnistus hallussa. Maasto oli todella vaativa, Ruohola kiitteli.

M21E 5,3 km: 1) Miika Kirmula Kalevan Rasti 36.27, 7) Akseli Ruohola MS Parma 39.02, 47) Henrik Väisänen MS Parma 46.26.

W21E 4,4 km: 1) Venla Harju Tampereen Pyrintö 35.12, 3) Maija Sianoja MS Parma 37.05, 21) Anni Heikkonen MS Parma 46.29, 32) Tuulia Viberg MS Parma 49.40.

MM-joukkue nimetään näitten katsastusten jälkeen.