Sianoja Huippuliigan finaalissa neljäs

Maija Sianoja sprinttasi neljänneksi Huippuliigan finaalissa

Sokkeloinen Porvoon vanha kaupunki kapeine mukulakivikatuineen tarjosi mielenkiintoisen ympäristön Huippuliigan finaalin näyttämönä. Reitinvalintoja vaikeuttamaan oli pystytetty muutama aita, joitten aiheuttamiin sumppuihin meni moni huippusuunnistajakin pilaamaan suorituksensa. Omat paineensa aiheutti myös kisan MM-katsastuksen luonne.

Naisten ykköseksi suunnisti yllättäen 19-vuotias nuorten MM-kisoihin matkaava Ounasvaaran Anna Haataja kaksi sekuntia ennen Göteborgin Kirsi Nurmea. MS Parman Maija Sianojan huikaiseva loppuveto  toi neljännen sijan 22 sekuntia Haatajasta.

– Kolmoselle mennessä tuli iso iso virhe. Ei ollut reitti oikein selvillä ja katsoin, että sieltä ei päässyt mistä meinasin mennä. Kierto uudelle reitille olisi ollut mahdollinen, mutta palasin kuitenkin sumpusta ja jatkoin. Lisäksi kasille tein hitaamman reitinvalinnan. Fyysisesti päivä oli hyvä , mutta alun lyhyillä väleillä olisi pitänyt malttaa ja katsoa paremmin tulevaa pitkää väliä, Sianoja analysoi suoritustaan.

Tiia Miettinen ei ollut palautunut vielä viikon  sairastelustaan ja jälkitila tuntui juoksussa. – Ei tänäänkään vielä normaali päivä ollut,  se vei aikalailla parhaan terän. Parilla välillä en lisäksi meinannut millään löytää reittiä, mistä pääsisi ja vielä valitsin kummassakin sen hitaamman, Miettinen totesi.

Ykkösellä, kolmosella ja kasilla tuli takkiin, mutta radan jälkipuolisko sujui kärjen vauhtia ja sijoitus oli 18. Tuulia Viberg joutui jättämään kisan väliin. Felt-iltapikassa kehräsluuhun tuli avohaava, mikä vamma illanmittaan osoittautui odotettua pahemmaksi.

Myös Sami Hämäläisen sprinttivauhti paranee.  Tappio voittaja Frederic Tranchandille oli kuitenkin vain 1.10 ja sijoitus 15.  65:n suunnistajan joukossa. – Fyysisesti oli huono päivä. Jonkinlaisen kesäflunssan tuomana kurkku ärtyi tänään, mutta se piti vain yrittää karistaa mielestä. Taidollisesti ihan Ok-suoritus, puolisen minuuttia jäi virheistä parannettavaa haastavalla radalla. Nyt sitten jännittelen, että riittääkö näytöt opiskelijoiden MM-kisoihin, Hämäläinen pohdiskeli toiveikkaana.