Tikhonova 15. ja Sianoja 26. Imatran maailmancupissa

Anastasia Tikhonovan kova alku kärkivauhtia mureni 8- ja 9-rastien yhteensä vajaan minuutin virheisiin sprintin finaalissa ja vielä jatkossakin sokkeloinen rata aiheutti aprikointeja muutamilla rastiväleillä. Maalissa ero voittajaan Judith Wyderiin oli 1.09, eikä voittajankaan suoritus ollut ihan  virheetön.

– Vaativin sprinttirata, minkä olen koskaan juossut. Aitojen välissä puikkelehtimiseen eivät taidot riittäneet. Välillä ei oikein tiennyt minne olisi pitänyt juosta ja tuli huonoja reitinvalintoja, kuten jo ekalla välillä. Vasta ihan loppuradalla alkoi olla sujuvaa, Maija Sianoja totesi.

AAMUN KARSINTA

Anastasia Tikhonova selvitti itsensä kirkkaasti finaaliin Imatran maailmancupissa. Minuutin tappio nopeimmalle Sveitsin Judith Widerille tarkoitti sijaa 17, mikä antaa joukon puolivälin lähtöajan klo 17.00 alkavaan illan finaaliin.

Maija Sianoja sijoittui  sprintin karsinnassa sijalle 37 ja selvitti niukasti itsensä  finaaliin. Neljäntenä finaalissa starttaavana tarvitaan onnistumista, jotta omat tavoitteet toteutuisivat.

Liis Johanson jäi finaalipaikasta vaivaiset 9 sekuntia. Myös Tuulia Viberg  jäi finaalin ulkopuolelle. Alun ja keskimääräinen vauhti karsinnassa olisi riittänyt helposti finaaliin, mutta seiskarastin iso virhe vei mahdollisuudet, kun vielä rastilla 16 vierähti ylimääräistä aikaa.

Miehissä MS Parmalla ei ollut edustusta kisassa. Suomalaisista finaaleihin pääsi 6 naista ja viisi miestä. Miesten finaali alkaa klo 18.00.

Viberg joutui jättämään väliin helatorstain Huippuliigan  kurkkukivun takia Inkoossa. Palautumiseen Italian näyttökisoihin jäi liian vähän aikaa, eikä juoksuun riittänyt kunnon energiaa. - Päätin, etten keskeytä pitkällä, vaikka väsy painoi ja olosuhteetkin olivat poikkeukselliset. Käteen jäi sijat 23 ja 32. Norjan maailmancup tuli myös liian nopeasti ja sijoitukset jäi vaatimattomiksi 33 ja 38.  Tikhonova oli Norjassa 16. ja 20.