| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ruohola nuorten testiviikonlopun kärki

Elsa vauhdissa sprintin näyttökisassa.

Akseli Ruohola oli lauantain sprintin näyttökilpailussa kakkonen ja sunnuntain maastotestin ykkönen tähtäimenään nuorten MM-kilpailut Unkarissa. Edessä ovat vielä SM-pitkä, SM-keskimatka sekä Unkarissa järjestävät keskimatkan ja pitkän matkan näyttökisat ennen joukkuevalintoja.

– Olin todella jännittynyt koko ajan ennen lähtöä karanteenissa, vaikka ei olisi ollut mitään jännitettävää. Se taas jotenkin söi parasta terää jaloista ja nosti sykettä sen muutaman pykälän normaalia ylemmäs. Aavistin ykkösrastin mallikartasta oikein, joten kisa sai hyvän alun, kun tiesi heti parhaan reitin sinne. Muutenkin oli todella sujuva suoritus, mitä ei montaa kertaa mulla tule sprinteissä. Pitkällä välillä töpeksin, kun en muistanut ekstra kiellettyä aluetta, Akseli totesi.

Aaro Julkunen ja Tuukka Mäkinen olivat peräkkäin sijoilla 11 ja 13.

16-tytöt antoivat näyttöjä EM-kisoihin. Sprintissä Elsa Ankelo oli kuudes ja Tessa Salmia sekunnin hitaampana 9. EM-kisoihin annetaan näyttöjä vielä SM-pitkällä ja SM-keskimatkalla.

Maastotestissä Ruohola oli ylivoimainen kympin testissä, eroa seuraavaan tuli 1.24. Julkunen oli 11. ja Mäkinen 15.

– Tasapainoinen juoksu, toki koko ajan vähän hidastuva. Yhtään kävelyaskelta ei tarvinnut mäissä ottaa. Oli se jälleen kovaa henkistä taistelua, Akseli tuskaili.

Tessa Salmia sprintissä.

Elsa Ankelo oli maastotestin seitsemäs ja Tessa Salmia 13.

– Sunnuntain sää oli tuskaisen kuuma ja rata todella rankka, joka varmasti vaikutti monella niin myös minulla. Olen kuitenkin tyytyväinen viikonloppuun, vaikka parantamisen varaa jäikin tuleviin kertoihin ja vuosiin, Elsa kertoi.

Janne Salmi:  ”EOC 2018 läheltä seuranneena pidän erittäin hyvänä että suunnistus on nuorten katsastuksena oli tänään maastotesti rajuin korkeuseroin. Kv. suunnistus on hyvin vauhdikasta & mäkistä, noita ominaisuuksia pitää kehittää & testata jos huipulle tekee mieli.”