Palkintosadetta Oravatonnissa

Arttu Kääntönen suunnisti rastireittiä.

Tampereen Pyrintö palasi vuoden tauon jälkeen Oravatonnin seurakilpailun voittajaksi ollen seitsemän pistettä parempi viime vuotista voittajaa Espoon Suuntaa. MS Parma oli pistekilpailun viides.

Loistava syyssää suosi kilpailutapahtumaa. Kompakti toimiva kisakeskus oli luotu urheilukentän keskelle ja kaikki kilpailun kannalta oleellinen;  lähdöt, viimeiset rastit ja maaliintulo oli sijoitettu kentän reunamille. Yleisöalueelta riitti kaikille tilaa ja kannustuskisa loi jälleen ns. oravatonnitunnelman huippuunsa.

MS Parman suunnistajien menestys Oravatonnissa oli hyvä. Naisten pääsarjassa MS Parman Maija Sianoja kesti suosikin paineet, mutta ei voitto helpolla tullut. Tein todella alokasmaisen virheen, kun läksin vitosrastilta 180 astetta väärään suuntaan ja vasta 150 metrin päässä huomasin. Virhettä kertyi muuallakin ja yhteensä 3.40, mutta jalka oli tänään niin loistava, että sillä sai paikattua. Pitkästä aikaa sain etenemiseen sellaista rohkeutta, että pystyin hyödyntämään omaa vauhtikapasiteettiani, Sianoja kertoi.

Elisa Pirilän tasaisen varma suunnistus toi kakkostilan D13-sarjassa.

Kakkonen oli Angelniemen Sanni Kivelä runsaat kaksi minuuttia Sianojasta ja muut jäivät heistä kauas. Anni Heikkonen sijoittui viidenneksi, kuten myös Henrik Väisänen miesten sarjassa. Sarjan voitti Lynxin Aleksi Leskinen ennen Jussi Sunaa.

Muut sarjavoitot tulivat ikäsarjoissa. Ykköspalkinnon  kävivät noutamassa infosta Olli Mattila, Eija Koskivaara, Outi Sareila.

Kilpailijoiden taso 10-16- vuotiaiden Oravatonnisarjoissa on todella kova, kun mukana ovat kaikki parhaat nuorisotyötä tekevät seurat. Kärkikolmikkoon sijoittuminen vaatii erinomaisen hyvää suoritusta. MS Parman nuorista kolme nousi kakkospallille, Elisa Pirilä D13-sarjassa, Johanna Helander D12-sarjassa ja Jussi Ankelo H12-sarjassa.

Oravatonnin seurapistepottia kasvattivat myös Noora Neuvonen(4.), Saara Tuomisto (6.), Lotte-Line Ekström (5.) ja Saana-mari Ekström (6.)