O -Ringen Borås

Oringenillä ollaan!

Sunnuntaina alkaneella O -Ringenillä on mukana myös iso joukko msparmalaisia, erityisesti ihastuttavan suuri joukko seuramme nuoria. He ovat päässeet haastamaan todella kovatasoisissa E-sarjoissa tuoreita EM ja MM - mitalisteja. E - sarjat olivat niin suosittuja, että niihin järjestäjät ovat joutuneet tekemään aika isoakin karsintaa.

Yhteensä melkein 12 000 suunnistajaa on ilmoittautunut mukaan suureen ruotsalaiseen suunnistusjuhlaan.

Toistaiseksi on takana kaksi osakilpailua ja tason kovuus on tullut konkreettisesti esille. Tyypillisesti tasokkaissa radoissa riittää myös pituutta, kunnon pitkän matkan kisailua. Kymppisakkiin pääsemiseksikin vaaditaan hyvää onnistumista.

Yhteistilanteessa kymppisakista löytyvät toistaiseksi vain Eero Jalli H18E2/3. ja Ilona Ruohola D12/8. Akseli Ruoholan veto viidenneksi maanantain osakilpailussa oli jo lupauksia antava.

Kovin veto toistaiseksi on Tiia Miettisen 7. tila maailmanluokan tasoisessa sprintissä Boråsin kaduilla ja puistoissa tiistai-iltana. Annika Billstamin kanssa saman juosuut Miettinen jäi kolmossijasta 22 sekuntia, kun kärkikaksikko Anne Marie Hausken Nordberg ja Simone Niggli viilettivät minuutin nopeammin.

Pääsarjojen pitäessä välipäivää muut sarjat jatkoivat kilpailua. Kolmas osakilpailu osoittautui haastavaksi ja parhaiten sen selvittivät Akseli Ruohola sekä Aaro Julkunen, jotka juoksivat viiden parhaan joukkoon.

Neljännessä osakilpailussa matkana oli poikkeavasti keskimatka. Erot olivat pieniä ja kokonaiskisassa asetelmat eivät muuttuneet paljoa. Ilona Ruohola säväytti saapumalla maaliin ensimmäisenä tyttönä päästen haastatteluun. Ilonan loppusija oli 6.

Viimeisenä päivänä vuorossa oli takaa-ajo. Kisamuoto oli hieman vieraampi ja ruotsalaiset olivat kiven kovia.

Parhaasta sijoituksesta vastasi Eero Jalli saapuen maaliin neljäntenä H18 Elit 2-sarjassa. Kokonaisuuteen Eero oli tyytyväinen, vaikka joutuikin päästämään yhden ruotsalaisen ohitseen.

Ruoholoiden perheestä Ilona oli kokonaistuloksissa kuudes jääden viidennestä sijasta vain sekunnin. Hänestä radat olivat helpompia kuin Suomessa ja toivoo pääsevänsä ensi vuonna uudestaan maailman suurimmalle rastiviikolle. Aarolla 20 Elit sarjassa matkat olivat hyvin pitkiä ja fysiikka oli suuressa osassa. Akseli oli lopputuloksissa 10. Hän taisteli paremmista sijoituksista, mutta viimeisillä kilometreillä kipeä takareisi esti kovemman vauhdin. Akseli oli tyytyväinen loppusijoitukseen.

Naisten eliitissä Tiia Miettinen oli 19. Tiian kisat sujuivat hyvin ja hänelle jäi hyvät fiilikset. Takaa-ajossa muutamat heikommat reitinvalinnat maksoivat aikaa, mutta sija nousi tästä huolimatta. Anni Valtonen sai kaksi hyvää kisaa ja vertailtua vauhtia maailman kärkeen. Anni sai lisää motivaatiota syksyn koitoksiin.

Reissu oli loistava seurahengen kehittäjä ja nuorten ystävyyssuhteet syventyivät. Nuoret asuivat keskenään ja huolehtivat itsestään. Tässäkin onnistuttiin yhteen hiileen puhaltamalla, rapporterade Eero Heinonen, som blev sjuk och sprang tre tävlingar med yta gas.