Nuorille SM -kultaa hiihtosuunnistuksen sprintistä ja hopeaa parisprintistä

Analyysin paikka viestin SM-hopean jälkeen

Viikonloppuna kisailtiin  sprinttimatkojen Suomenmestaruuksista Iisalmessa. Mukana oli seitsemän MS Parman hiihtosuunnistajaa. Kilpailumaastona toimi Paloisvuoren hiihtokeskus. Urasto oli nopeakulkuista ja radat vaativat fyysisyyttä ja tarkkuutta sekä suksien hallintaa.

Lotte voitti lauantaina D15 sarjan sprintin Suomenmestaruuden totuttuun tapaan. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Ounasvaaran Hiihtoseuran Eeva-Liina Ojanahoon tuli peräti +51 s. Samassa sarjassa seitsemänneksi hiihtosuunnisti Elisa jääden kärkeen +2.20 min.

Niklas jatkoi talven huikeita suorituksiaan voittamalla sprintin Suomenmestaruuden. Wille sijoittui tiukassa kisassa neljänneksi jääden kärkeen 41 s ja kolmannesta sijasta vain 4 s. Poikien kilpailun ratkaisi vauhdikkaiden oikojen oikea hyödyntäminen.

H17-sarjan viestin kärkikolmikko

H 20 sarjassa Aleksin kohtaloksi koitui hylkäys. Veteraanisarjoissa kisasivat myös Thomas Ekström H50 (25.) ja Olli Mäkipää H75 (12.).

Sunnuntain parisprinttiviestissä Elisa ja Lotte hiihtosuunnistivat mahtavasti hopealle D17 -sarjassa. Sprinttiviestissä suunnistettiin kuusi osuutta kahden viestinviejän voimin. Elisa aloitti ensimmäisen osuuden erinomaisella suunnistuksella ja näin tyttöjen viesti sai hyvän alun. Seuraavat osuudet sujuivat nekin mallikkaasti ja tytöt olivat koko viestin kärjen tuntumassa. Suomenmestaruuden vei Rastiketut.

H17 sarjassa Wille ja Niklas sijoittuivat myös hienosti hopealle, jääden voittajajoukkueelle Valkeakosken Hakalle +32 s. Pojat kamppailivat tiukasti maastossa koko kisan läpi. Voiton vei Valkeakosken Haka.

H20 sarjan joukkue Aleksi Hellman ja Oskari Lepistö eivät päässeet starttaamaan Oskarin ollessa kipeä.