| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nastia EM-pitkän nelonen

Anastasia Tikhonovan neljäs tila EM-pitkällä matkalla osoittaa maailman kärjen olevan jo käden ulottuvilla.

MS Parman Anastasia Tikhonovan henkilökohtainen EM-mitali roikkui jo ilmassa, mutta rastilla 14 ohi ajautuminen rinteessä maksoi minuutin. Hän jäi pronssista 19 sekuntia, kun jo toisen voiton otti Sveitsin Judith Wyder.

Parhaiden reitinvalintojen löytyminen ei onnistunut ihan alkumatkasta, mutta vauhti loppumatkasta riitti kärjellekin, kun kunto on kohdallaan. Pari kilometriä ennen maalia Tikhonova oli jo niukasti kolmantena, mutta lopussa Iso-Britanian Catherine Taylor oli vähän vahvempi.

− Tein alussa ihan pieniä virheitä ennen rastia neljätoista. Maasto oli  nopeaa, kun yli 13 kilometrin rataan voittaja käytti 1.10. Olen tyytyväinen, mutta haluan olla aina parempi ja parempi.

MS Parman arvokisaensikertalainen Tuulia Viberg oli 22:s ja iloinen  päiväänsä, kun tuloksena oli paras arvokisajuoksu. Suunnistus oli lähes virheetön, sillä yksi 30 sekunnin menetys runsasrastilla radalla on tosi vähän. Kyllä maailman parhaat kulkee tosi lujaa, kuittasi Viberg. Juoksullaan Viberg tuli valittua Suomen kakkosjoukkueeseen EM-viestiin.

Viberg on noussut suoraan juniori-ikäisestä arvokisasuunnistajaksi. SM-pitkän voitto heitti hänet WC-kisoihin ja sieltä edelleen EM-kisoihin. Junnuna  hänellä oli usieta menestyspiikkejä, mutta ne eivät riittäneet aivan nuorten arvokisoihin. MS Parmaan siirtymistä ja kokeneen arvokisakävijän Outi Sareilan osuutta Tuulian valmentajana ei voi vähätellä.

Monet hiipuivat enemmän tai vähemmän lämpimässä raskaalla, mutta suunnistuksellisesti varsin helpoilla radoilla. Tämä kohtalo osui MS Parman Maija Sianojalle, jolle päivä oli fyysisesti heikko.   Verryttelyssä tuntui jo alavireiseltä ja kisassa huomasin alusta asti, ettei kulje ja loppupuolella meni jo kävelyksi. Myös vatsa oli aamulla sekaisin, mikä ei ainakaan yhtään helpottanut olotilaa. Suunnistus oli helppoa, mutta kun ei kulje, niin tällaisessa nopeassa maastossa ei ole paljoa tehtävissä Sianoja kertoi.

Miehissä MS Parman Stepán Kodeda oli 24:s.

- Jamo -

Kisasivut