| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parman naiset toiseksi paras suomalaisjoukkue Tiomilassa

Tiialla onnoistunut avausosuus takana.

Tiialla onnistunut avausosuus takana.

Tiomilan naisten viesti oli huikean jännittävä loppuun saakka. Ankkuriosuudella Pan Århusin Maija Alm pääsi ankkuriosuudelle kahdeksantena 3,5 minuuttia kärjestä. Käytännössä kaikilla edellä olleilla joukkueilla oli mahdollisuudet voittoon. Kärjessä lähtenyt Halden SK sössi mahdollisuutensa 1,5 minuutin pummiin ja lopulta neljän joukkueen letka taisteli voitosta viimeisellä kahdella kilometrillä. Vain Nydalenin AnneMari Hausken Nordberg pysyi viimeisessä nousussa Almin kyydissä joutuen kuitenkin lopussa taipumaan viisi sekuntia Pan Århusin voittaessa.

MS Parma pääsi hyviin tavoitteeseensa sijoituksen parantuessa yhdenneksitoista ja kymppisakkiin jäi marginaalia vaivaiset kaksi sekuntia.

Naisten viesti käynnistyi Lugnetin stadiobnilta pilvisessä säässä, mutta varsin kosteaksi keli muuttui kisan aikana. Kovavauhtinen osuus erittäin polku- ja uravoittoisessa tarjosi lukemattomia reitinvalintoja. MS Parman Tiia Miettinen oli koko osuuden kärjen tuntumassa kymppisakissa.

– Hallittu suoritus, pystyin koko ajan kontrolloimaan mitä ympärillä ja kisassa tapahtuu. Halden karkasi lopussa jalalla, Tiia kertoi.

Vaihdossa Tiia oli kymmenes 41 sekuntia kärjestä. Kakkosjoukkueessa Laura Portin oli 125:s 7,5 minuuttia kärjestä.

Toisella osuudella Susanna Tervo pääsi kovavauhtiseen kärkirykelmään mukaan. – Omalla suunnistuksella omat hajonnat. Maksimisuoritus, Suski puuskutti vaihdossa.

Tuulia Viberg läksi vahvalla askeleella nousemaan Mördarbackenille

Ero kärkeen kasvoi tasaisesti ja sijoitus valui hiljakseen, ollen vaihdossa 22 ja 5.05 kärjestä. Kakkosessa Mirkka Maisila teki erinomaisen juoksun nousi sijalle 74, eikä ero kärkeen kasvanut kuin viitisen minuuttia.

Tuulia Viberg oli alkuun kärjen vauhdissa, mutta sitten osuuden puolivälissä tuli parin minuutin pummi. Hyvä loppuveto kavensi eroa kärkeen 1.20:een ollen vaihdossa kuudestoista.

Maija Sianojalla juoksu kulki koko osuuden hyvin. Alkuun tuli pieni koukku, mutta sen jälkeen homma sujui ongelmitta. Osuutensa kärjen vauhtia juossut Maija vaihtoi sijalla 10.

Anastasia Rudnaya oli tyytyväinen ankkuriosuuteensa.

Anastasia Rudnaya sai reitilleen vauhdikasta seuraa jo alkumatkasta. Omat hajonnat osuivat hyvin ja 7,3 kilometrin kohdalla sijoitus ero kärkeen oli kaventunut 40 sekuntia. 8-9-välillä oli tullut harhailua ja Alfa-Ösa pääsi siinä karkuun. Loppurutistuksessa Anastasia taisteli sijoituksesta Fredrikstadin Heidi Bagstevoldin taipuen niukasti.

– Aika lailla tavoitteiden mukaisesti meni, mitä nyt yksi sija korkeammalla olisi ollut parempi. Ankkuriosuudelle lähdettäessä mahdollisuuksien rajoissa olisi ollut pari pykälää parempi, ihan maksimissaan sija kuusi, johon Alfa pystyi, manageri Veltti pohdiskeli.

11. tilaa Damkavlenissa kannattaa juhlia

Kakkosjoukkue eteni sadan parhaan joukossa. Anni Valtonen oli 3. osuuden jälkeen sijalla 86, Jannina Gustafsson sijalla 88 ja ankkuri Elisa Mäkinen tuli maaliin sijalla 89. Tämä tarkoitta sitä, että myös kakkosjoukkue paransi vuoden takaista sijoitustaan.