| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parman miehet kovin tavoittein SM-viestiin

Pauke listasi ajatuksiaan tulevan sunnuntain SM-viestistä:

MSP:n miehillä on ollut hyvä ja nousujohteinen kausi ja kaikki merkit viittaavat siihen, että kausi jatkuisi edelleen nousujohteisena. SM-viestissä tavoite on taistella mitalisijoituksista. Tosin vanhan liiton pistesijakin, eli kuuden joukkoon sijoittumiseenkin voi olla tyytyväinen, mutta mitaliinkin on täydet mahdollisuudet. Joukkueiden valitseminen oli tällä kertaa haastavuudestaan huolimatta erityisen mieluinen tehtävä, koska syksy on tarjonnut paljon positiivisia suorituksia ja rankillakin 100 joukkoon mahtuu peräti 9 miestä! Erityisen iloinen olen siitä, että vaikka junnupojilla olisi ollut asettaa mitaleista taisteleva joukkue H20-sarjaan, päättivät he kuitenkin valita miesten viestin.

Shashin Error:

No photos found for specified shortcode
Positiivisin ongelma oli lienee ykkösjoukkueen ulkomaalaisen ja samalla ankkuriosuuden juoksijan valinta, kun tarjolla oli MM-kisoijen pitkällä matkalla 11. sijoittunut Yury Tambasau ja pari viikkoa sitten SM-pitkillä neljännen sijan napannut Stepan Kodeda. Lopulta -kliseisesti- päivän kunto ratkaisi ja Stepan juoksee ykkösessä niin ikään kovassa syyskunnossa olevien Lasse Suonpään, Sami Hämäläisen ja Juha Peltolan seurana.

Kakkosjoukkuekin on todella kova ja pienellä venymisellä kaiken mennessä nappiin, uskallan asettaa joukkueen tavoitteen erittäin korkealle: plakettisijaan on täydet mahdollisuudet. Minimitavoite on saada kakkonenkin 15. joukkoon, mihin pitäisi riittää se kuuluisa oma hyvä suoritus. Kakkosen juoksujärjestys: Antti Vainio, Arto Talvinen, Samuli Salmenoja, Yury Tambasau.

Kolmonenkin on tällä kertaa ihan mitat täyttävä joukkue, eikä suinkaan mikään keräilyerä. Eero-Matti Vainio, Olli Suonpää, Pekka Lapila ja Asgeir Mjösund on joukkueena sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta ja ovat kaikki osoittaneet pystyvänsä hyviin suorituksiin ja vauhdinpitoon. Varsinaista sijoitustavoitetta ei ole, mutta jottei liian helpolla päästetä poikia, niin sanotaanko että jos joukkueena alle minuutti per kilometi tulee lopputuloksissa eroa voittajille, niin suoritusta voidaan pitää erittäin onnistuneena.

Koska kyseessä on suunnistuskilpailu, en lähde nimeämään päävastustajia muista joukkueista, vaan se vastustaja löytyy jokaiselta sieltä vessan peilistä. Kuluneen kauden suurviestit ja tärkeät henkilökohtaiset kisat ovat osoittaneet, että urheilijat alkavat pääsemään pikku hiljaa sinuiksi tuon vastustajan kanssa. Tämä näkyy siinä, että osataan ja uskalletaan tehdä sellaisia suorituksia, joilla pysytään mukana kärkikamppailuissa.

Valitettavasti en tänä vuonna pääse itse paikalle, joten en lähde nyt lyömään mitään polkupyöräilyvetoja, mutta onneksi nykyään on niin hyvät on-linet ja seurannat, että kotonakin pääsee varmasti tunnelmaan... ...mutta jos mitali tulee, niin jotain "rangaistusta" meikäläiselle kyllä keksitään. Jätänkin sen urheilijoiden pohdittavaksi...