| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma sprinttiviestin Suomen mestari

Suomen mestaruus on meidän. Iloisesti tuulettavat Tuulia Viberg, Artem Popov, Sami Hämäläinen, ja Maija Sianoja. Kuva: SSL.

MS Parman ankkuri Maija Sianoja ratkaisi kautta aikojen ensimmäisen sprinttiviestin Suomen mestaruuden MS Parmalle vahvalla loppuvedollaan. Paimion Rastin kansainvälisen tason ankkuri Aleksandra Hornik joutui taipumaan kolmella sekunnilla. MS Parman vahvaa panosta täydensi kakkosjoukkue sijoittumalla seitsemänneksi.

Kisat käytiin Keravan kaupungin keskustassa neljässä sarjassa ja  joukkueilla, joihin kuului kaksi naista ja kaksi miestä. Miehet juoksivat keskiosuudet ja aloitus sekä ankkuri olivat naisille. Lisäksi käytännön syistä osanotto oli rajoitettu 40 joukkueeseen, jotka oli jaettu ennakkoon piireittäin.

Tuulia Viberg oli helteessä juostussa kisassa MS Parman aloitusosuudella ja oli koko osuuden tiiviisti kärkiporukassa. – Olen tyytyväinen suoritukseeni, juoksu tuntui vahvalta, eikä missään vaiheessa ollut vaikeuksia, sekunnin piikistä vaihtanut Tuulia totesi kenttähaastattelussa.

Sami Hämäläisen polvi on vähän oireillut, mutta sitkeästi mies taisteli osuutensa kärkiletkassa. – Tekeminen oli ihan hallittua, mutta fyysisesti olin kyllä tiukoilla, Sami avautui haastattelussa. Vain 10 sekuntia kärjestä antoi jatkoon hyvät asetelmat.

Kolmannella osuudella sprintin erikoismies Artem Popov nautti vauhdikkaasta kisasta ilman ongelmia. Koko osuus sujui aivan piikissä, mutta lopun rykäisyssä Paimion vauhtiveikko Frederic Tranchand irtosi seitsemän sekuntia.

Maija Sianojalle pieni takamatka ei ollut ongelma ja eka kilometrillä kolmikko Sianoja Hornik ja Lahden ankkuri Minna Kauppi karkasivat muilta. Kauppi alkoi taipua viimeisellä kilometrillä, mutta Hornik pysyi mukana loppuratkaisuun saakka.

Historian ensimmäisestä SM-sprinttiviestistä yleisen sarjan Suomen mestaruus MS Parmalle kokoonpanolla Tuulia Viberg - Sami Hämäläinen - Artem Popov - Maija Sianoja! Kakkosjoukkuekin upeasti seitsemäs joukkueella Jannika Gustafsson - Akseli Ruohola - Eero Heinonen - Tiia Istolahti!

– Juoksu tuntui hyvältä, mutta en uskaltanut laittaa alkumatkasta kaikkea peliin. Ei vaan riittänyt uskallusta lisätä vauhtia, kun vielä varvauksen jälkeen tuli pikkuvirhe. Siksi ratkaisu jäi loppuun.  Kirini onneksi  riitti hyvin ja hienoa, että samalla kuittaantui eilisen harha vimpparastilla, Sianoja kuittasi.

MS Parma 2:n suoritus oli odotettu. Jannina Gustafsson pysyi hyvin vauhdissa mukana ja vaihtoi 31 sekuntia kärjestä heti Paimion jälkeen. Akseli Ruoholan isku oli vahvaa ja osuutensa neljänneksi nopeimpana Akseli vaihtoi kahdeksantena vain viisi sekuntia Hämäläisestä.

Eero Heinonen ei aivan terävimmän kärjen vauhtiin yltänyt, mutta hyvä juoksu tuli kuitenkin sijoituksen säilyttäen. Tiia Istolahti ankkurina teki varman suorituksen ja maaliviiva ylittyi seitsemäntenä. Kaksi joukkuetta SM-palkintopallilla tyydyttää varmasti valmennusjohdon.

HD18-sarjassa MS Parma oli matkassa nuorella joukkueella, jonka jäsenistä kolme ovat vielä 16-sarjalaisia. Joukkue Elsa Ankelo, Oskari Lepistö, Samuli Rousku ja Tessa Salmia sijoittui yhdeksänneksi ja SM-plaketeille.

Myös HD40-sarjassa MS Parma ylsi plaketeille. Joukkue Eija Koskivaara, Jussi Tokola, Juha Peltola ja Sanna Paukkunen oli kuudes.